Toti membrii conducerii ASF vor returna primele primite in 2013. Domnul Daniel Daianu a facut-o deja, a declarat miercuri pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani. Contactat de HotNews.ro, prim-vicepresedintele ASF, Daniel Daianu, a declarat ca a returnat integral primele incasate. Primele inseamna doua salarii, potrivit contractului de munca, a spus acesta. Daianu a castigat peste 68.000 de euro in lunile noiembrie si decembrie din 2013, fiind al doilea cel mai bine platit angajat din ASF, dupa Radu Rusanu, presedintele ASF, urmarit penal in dosarul de coruptie din ASF si Carpatica Asigurari.

"Vom solicita să prezinte documentele prin care vor depune în contul ASF primele luate anul trecut. Aș vrea să vedem dacă nu cumva s-a întamplat lunar, nu doar la sfârșit de an. Până marți au timp să revoce hotărârile privind primele. Dacă nu, vom revoca conducerea ASF", a spus Cosmin Nicula, președintele Comisiei de Buget Finanțe din Senat. Senatorii au decis înființarea unei comisii de anchetă a activității ASF, în urma unei sesizări făcute de Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare(AURSF).
Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare(AURSF) a solicitat, într-o scrisoare adresată tuturor instituțiilor de la conducerea statului, înființarea unei comisii parlamentare care să verifică politica de resurse umane și salarizare din Autoritatea de Supraveghere Financiară

Te-ar putea interesa și: