'Cine va fi ales, sper din toată inima să ajute ASF-ul să iasă nu numai dintr-un con de umbră, ci să ajute Autoritatea ca, în intestinele sale şi prin tot ceea ce face, să îşi onoreze mandatul pe care îl are de la Parlament şi, prin Parlament, de la cetăţenii români. Aceasta contează cel mai mult', a spus acesta, marţi, la finalul audierilor din Comisia pentru buget-finanţe a Senatului.

Daniel Dăianu a precizat că, în ceea ce-l priveşte, nu a fost interesat să candideze pentru funcţia de preşedinte al ASF, adăugând că a avut chiar anumite rezerve în momentul în care a ajuns să lucreze în conducerea ASF.

'Am şi făcut o declaraţie că nu m-a interesat o asemenea poziţie. (…) Eu nu am dorit, nu mi-am propus să ajung la ASF. Ştiţi foarte bine că a fost vehiculat numele în presă, eu am fost mirat atunci când am aflat şi am avut mari rezerve să vin la ASF', a mai spus Dăianu, citat de Agerpres.

Totodată, preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe a Senatului, Cosmin Nicula, a precizat că situaţia salariilor conducerii ASF, dar şi cele ale funcţionarilor din cadrul Autorităţii va fi analizată şi a susţinut că acestea vor fi reduse sub nivelul celor din BNR.

'Va fi o analiză complexă a salariilor. Vorbim de salariile boardului şi, bineînţeles, a funcţionarilor din ASF. (…) Oricum, va fi o surpriză. Nu (vor fi – n.r.) la nivelul BNR. Mult mai jos. Nu dau nicio cifră deocamdată', a spus Nicula, marţi, la finalul audierii prim vicepreşedintelui ASF, Daniel Dăianu.

Nicula şi-a exprimat, totodată, speranţa ca până la finele lunii aprilie să fie finalizat şi analizat în comisiile de specialitate ale Parlamentului proiectul de lege de modificare a OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ASF.

'Trebuie să ţinem cont de o singură directivă a UE, care nu ne îngrădeşte. Trebuie să asigurăm un cadrul corect din punct de vedere legislativ, nu numai de funcţionare a ASF, ci a celor trei pieţe care compun ASF-ul şi acest lucru îl vom face până în data de 30 aprilie, când sper să avem o formulă finală atât a raportului, cât şi a propunerilor de modificare a OUG 93, cea care a stat la baza înfiinţării ASF, dar şi a altor acte normative', a mai spus Nicula.

Întrebat dacă aceasta a fost ultima audiere în cadrul Comisiei cu privire la ASF, Cosmin Nicula a precizat că membrii Comisiei se vor reuni şi în data de 8 aprilie pentru a stabili concluziile conturate în urma seriei de audieri.