Dăianu: RUŞANU ŞI-A DAT DEMISIA DE LA ASF!

În faţa Comisiei s-au prezentat până acum Daniel Dăianu, preşedinte interimar al ASF, Mircea Ursache, vicepreşedinte pentru piaţa de capital şi Ion giurescu, vicepreşedinte pe pensii.

Daniel Daianu, presedintele ASF, la audieri: Autoritatea de Supraveghere Financiară trece printr-un moment foarte dificil

Daianu: "Salariile sunt mari iar intentia noastra este sa avem o diminuare. Diminuarea va tine seama atat de criza economica cat si de performante. Asa cum am stabilit salariile pornind de la un act, asa se pot reduce. Salariul meu va fi redus cu 30 la suta de la 12.800 de euro acum"

 

Daianu: "Intr-un fel, imi cer iertare cetatenilor pentru un salariu pe care l-am avut in urma unei decizii colective"

Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele instituţiei, a dat deja înapoi primele. În doar două luni, el a câştigat 68.000 de euro, iar aici intră atât salariul, cât şi primele şi bonusurile. Acesta a dat asigurări că la fel vor proceda toţi şefii din ASF.

Acesta a fost al doilea venit ca mărime după cel al preşedintelui Autorităţii, Dan Radu Ruşanu, care a primit 72.000 euro.

Şeful ASF este absent de la audierile din Senat, întrucât se află de marţi în arestul preventiv al Poliţiei Capitalei. Dan Radu Ruşanu a fost reţinut pe 25 februarie în Dosarul Carpatica, după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său pentru favorizarea infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Președintele Comisiei de buget din Senat: " Membrii ASF ori dau primele înapoi, ori îi revocăm"