Noul post se adresează unui public tânăr, educat, interesat de actualitatea culturală, de programe de ştiri şi de divertisment moderne. Lansarea va fi sărbătorită la Chișinău pe tot parcursul zilei de 1 decembrie. La evenimentele organizate la Chişinău vor participa, printre alții, preşedintele director general al Radio România, András István Demeter Marius, ambasadorul României la Chişinău, Gabriel Lazurca, reprezentanţi ai Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului, ai Comisiilor pentru cultură ale Senatului şi ale Camerei Deputaţilor și consilierul prezidențial Valeriu Turcan.
„Extinderea programelor Radio România pentru vorbitorii de limbă română (ascultători şi utilizatori de internet) de peste Prut va fi o contribuţie reală la informarea directă, corectă, echilibrată şi echidistantă a publicului moldovean şi la promovarea valorilor culturale, artistice şi lingvistice româneşti”, se arată în comunicarea oficială a Societăţii Române de Radiodifuziune.
Implicarea Radiodifuziunii Române în zona audiovizualului din Republica Moldova este veche de peste 72 de ani. Inaugurat la data de 8 octombrie 1939, Radio Basarabia de la Chişinău a permis dezvoltarea şi consolidarea reţelei de radiofonie românească dar este, în acelaşi timp, şi un răspuns al regimului autoritar condus de Carol al II-lea în faţa expansiunii comunismului sovietic. Primăria Chişinău a cedat Societăţii Române de Radiodifuziune, în 1937, clădirea fostului Teatru Puşkin din strada Carol I pentru a deschide noul post de radio. Radio Basarabia a fost dotat cu material tehnic de la Societatea Română de Radiodifuziune. Invadarea Basarabiei de către armatele sovietice în iunie 1940 a însemnat pierderea postului Radio Basarabia. Deschiderea postului Radio Moldova de la Iaşi, în noiembrie 1941 a permis reluarea transmisiilor de radio în ţinuturile Moldovei, Bucovinei, Basarabiei şi Transnistriei, se arată într-un istoric al prezenței Radiodifuziunii Române în Moldova.