Rabla pentru electrocasnice a avut un interes foarte mare din partea românilor

Tanczos Barna a subliniat că programul „Rabla pentru electrocasnice” a avut un interes foarte mare din partea populației. Totuși, voucherele sunt nominale iar „cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate.”

„Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (…) o să ajungem la 60-0% maxim de randament.

Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Să stai la coadă, să iei și să nu folosești… Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate.

Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100 – 200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor. Rămân bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii”, a afirmat ministrul Mediului la Prima TV.

Programul va continua în timpul verii cu banii rămași

De asemenea, ministrul a subliniat că sistemul este stabil iar programul va continua în timpul verii cu banii rămași.

„Sistemul e stabil, continuăm programul în timpul verii cu banii rămași. Mai e etapa a treia, dar cu buget mult mai mic, nu se compară cu interesul pentru laptop, tabletă, televizoare. Interesul cel mai mare a fost pentru acestea”, a completat Tanczos Barna.

Sursă foto: Dreamstime