Vineri, 4 iunie, începe etapa cu numărul doi a programului Rabla pentru Electrocasnice 2021.

Etapa a doua: televizoare, laptopuri şi tablete; vouchere, între 300 şi 500 de lei

Începând de vineri, se va face selecţia voucherelor pentru românii care doresc să-şi cumpere un televizor, un laptop sau o tabletă nouă.

Etapa II a programului Rabla pentru electrocasnice începe pe 4 iunie, la ora 10:00 şi se încheie pe 17 iunie, la ora 23:59.

Voucherele sunt cuprinse între 300 şi 500 de lei: persoanele care îşi vor lua o tabletă nouă vor primi un voucher de 300 de lei, cei care sunt interesaţi de un televizor nou (cu clasa energetică cuprinsă între categoriile A – E) vor primi 400 de lei, iar pentru un laptop se va acorda un bon valoric de 500 de lei.

Sursa foto: Flanco

Condiţii pentru persoanele interesate să acceseze programul Rabla pentru Electrocasnice

Ulterior, fie după epuizarea fondurilor prevăzute pentru această etapă, fie după încheierea ei la termenul stabilit, voucherele obţinute trebuie validate şi activate şi numai după aceea vor putea fi folosite.

Foarte important! Achiziţionarea de noi electrocasnice (tablete, televizoare şi laptopuri în cazul etapei a doua) se poate face în cel mult 15 zile de la validarea voucherelor.

Regulamentul programului Rabla pentru Electrocasnice indică faptul că, pentru a putea folosi voucherul obţinut, trebuie predate produse uzate din aceeaşi categorie cu cea din care face parte cel ce urmează să fie cumpărat.

Ca excepţie de la regulă, în această etapă, pentru laptopuri şi tablete se poate da la schimb fie un calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi.

Bugetul primei etape, epuizat în mai puţin de o zi

La prima etapă a programului, prin care s-au putut obţine maşini de spălat vase, aparate frigorifice şi maşini de spălat rufe, bugetul alocat pentru etapa respectivă, de 30 de milioane de lei, a fost epuizat în mai puţin de 24 de ore. Românii care au dorit să-şi cumpere un astfel de aparat au primit un voucher în valoare de 400 de lei.

Modalitatea de accesare a programului a fost revizuită în acest an, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie și de a obține unul sau mai multe vouchere.