Ciprian Enea s-ar putea sa n-aiba geniu; talent insa are destul.
Un singur lucru nu ne-a prea placut: prea multele poze din volum ale autorului.
Eminescu n-a avut, totusi, decat patru.

Memoriile unei stripteuze In activitate
„Despre femei, dans, sex si putere,, de Elisabeth Eaves (Alfred A. Knopf) este un non-fiction care face valva prin America. Poate fi comandat prin Amazon.com sau Barnesandnoble.com si reprezinta o privire de insider in zona gri a „peep show-ului,,. Era de asteptat ca viata unei dansatoare erotice sa nu fie prea usoara: „Trebuie sa compensezi lipsa contactului fizic.,, Autoarea s-a apucat de streap-tease pentru ca, in liceu, „a fi sexy era aproape un hobby pentru mine,,.

Spitalomania de urgenta
Produs de A & A Records, cel de-al doilea disc al lui Dan Helciug cu Spitalul de urgenta, „Spitalomania,,, e un pariu destul de sigur pentru succesul de topuri. Trupa se apropie parca un pic mai tare de etno si de trista si abjecta poezie a cotidianului de cartier sau butic, cu intentii parodice care pot scapa doar snobilor. E vorba de un album adevarat (11 piese), care contine mult mai mult decat hit-ul pe care-l stiti poate, „Lautarii,,.

CyberPlaton
Internetul este o sursa copioasa de texte filozofice antice, evident din cauza ca acestea sunt copyright free. Un site lamuritor si care iti permite sa te apropii de Platon fara dureri de cap este https://plato-dialogues.org. Poti citi despre viata si opera filozofului si gasesti
link-uri catre dialoguri, majoritatea traduse intr-o engleza limpede de Benjamin Jowett. De comparat cu versiunile romanesti de catre necunoscatorii de greaca veche, mai ales in pasajele mai dificile.

Scientific American
Un nume care suna ciudat la prima vedere pentru o publicatie aparuta in romaneste. Atunci cand stii ca este vorba despre editia autohtona a unei reviste cu o traditie de peste 150 de ani, citata in toate bibliografiile universitare, te bucuri ca ai o alternativa la, uneori, prea senzationalul Discovery. si fiindca presa de vulgarizare a stiintei are o asemenea vechime in Occident, nu putem decat sa ne bucuram ca textele sunt versiuni romanesti ale articolelor aparute in editia americana.