Casa Poporului, pe lângă faptul că este cel mai impresionant proiect demarat pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, este specială și pentru tunelurile secrete pe care le are sub ea. Nicolae Kovacs a spus pentru Libertatea că Nicolae Ceaușescu voia ca prin acest proiect să demonstreze că „e cel mai tare conducător din blocul socialist”. Kovacs s-a ocupat de proiectul secret de sub Casa Poporului.

Un alt plan megaloman pe care Ceaușescu l-a avut are legătură tot cu niște tuneluri secrete. Liderul socialist dorea ca sub București să existe niște tuneluri prin care mașinile să poată circula.

“Este vorba de aproximativ 20 de kilometri de tuneluri realizate în aşa fel încât să se poată circula prin ele cu maşini cu motor electric. Tunelurile principale leagă Palatul Cotroceni de Academia Militară, pe aceasta de Casa Poporului, iar de aici pleacă două tuneluri mari: unul spre fostul Comitet Central (actualul Minister de Interne din Piaţa Revoluţiei – n.r.) şi unul spre actualul Minister al Apărării. Cele dinspre Piaţa Revoluţiei sunt întrerupte din loc în loc de uşi de şapte tone greutate fiecare, pentru a închide etanş zona în caz de necesitate”, a spus Kovacs.