Preşedintele rus Vladimir Putin nu consideră că îl poate „juca pe degete” pe omologul său american Donald Trump, aşa cum vrea să facă să creadă fostul consilier american pentru securitate naţională John Bolton, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

„Putin crede că-l poate juca pe degete pe Trump”, a spus John Bolton marţi într-un interviu acordat ABC News. „Putin este inteligent, un dur, el vede bine că nu are în faţa sa un adversar serios. Eu nu cred că Donald Trump îl nelinişteşte”, a afirmat Bolton.

Întrebat într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat: „Nu, Putin nu-l poate juca pe degete” pe Donald Trump.

Fostul consilier al lui Donald Trump, calificat drept trădător joi de secretarul de stat Mike Pompeo, consideră că magnatul imobiliar este inapt pentru funcţia prezidenţială şi îl acuză în special că ar fi cerut ajutor omologului său chinez Xi Jinping pentru a fi reales în noiembrie, într-o carte cu dezvăluiri despre preşedintele Statelor Unite şi anturajul acestuia.

Donald Trump speră să blocheze apariţia cărţii în justiţie

Casa Albă a angajat o procedură judiciară pentru a încerca să blocheze apariţia cărţii intitulate ‘The Room Where It Happened’, care ar urma să vadă lumina tiparului săptămâna viitoare.

Preşedintele american Donald Trump a declarat recent că fostul său consilier de securitate naţională John Bolton s-ar putea confrunta cu o „problemă penală” dacă nu opreşte publicarea unei cărţi care este extrem de critică la adresa liderului de la Casa Albă, scrie Agerpres.

Vorbind cu presa la Casa Albă, Trump a spus că Bolton „ar încălca legea” deoarece discuţiile cu preşedintele sunt „strict secrete”.

Trump a adăugat că vor ajunge „în curând în instanţă”, anticipând un aparent atac la tribunal al Departamentului de Justiţie.

Procurorul general William Barr a declarat presei că volumul nu a trecut prin „procesul” de analiză a materialelor secrete.

Cartea de memorii, programată să apară la 23 iunie, îl va portretiza pe preşedinte ca „dependent de haos”, conform unei prezentări scrise de editura Simon & Schuster, care publică volumul.