"Punerea pe acelaşi palier a României cu Ungaria e absolut greşită şi nu are niciun fel de acoperire. România este în acord cu Comisia Europeană, nu are niciun fel de problemă cu Uniunea europeană şi Comisia Europeană, în timp ce Ungaria are o problemă cu Comisia Europeană cu privire la anumite acte normative pe care le-a adoptat. A pune pe acelaşi palier România cu Ungaria este o greşeală foarte mare şi cred că, din nefericire, Opoziţia, din dorinţa de a crea agitaţie, sacrifică interesul României", a declarat primul-ministru.

Emil Boc a arătat că singura preocupare a Opoziţiei este aceea de a ajunge cât mai repede la putere, neglijând o serie de aspecte importante.

"Nu o să intru în dispută cu Victor Ponta pentru că am multe alte treburi de făcut şi mai multe responsabilităţi decât el astăzi. Am auzit în maşină un gest absolut iresponsabil şi iraţional al PSD-ului de a solicita Uniunii Europene blocarea fondurilor europene pentru România. Cred că este o decizie, pe de o parte, absolut iresponsabilă, arată că pentru Opoziţie singura preocupare este să ajungă cât mai repede şi cumva la putere, uitând că avem o ţară de guvernat şi nişte bani europeni de adus aici în ţară", a mai spus Emil Boc.

De asemenea, acesta a subliniat că România are nevoie "ca de aer" de creştere economică în 2012 pentru a continua programul de investiţii şi de creare a locurilor de muncă, dar şi că "peste noapte nimeni nu poate face minuni, poate doar cei din opoziţie".