Articolele din Codul penal şi din Codul de procedură penală declarate constituţionale de CCR vor fi adoptate prin OUG, nu printr-un vot în Parlament. Liviu Dragnea a pasat răspunderea către Viorica Dăncilă, iar premierul nu a oferit detalii.

Primarul PSD al Sectorului 2, Dan Tudorache, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a cerut în şedinţa Comitetului Executiv (CEX) să fie tranşat subiectul graţierii şi amnistiei.

„Să ştim: ori e albă, ori e neagră. În sedinţa viitoare a CEX vom avea această discuţie“, a spus Tudorache, la Digi 24. Şi Marian Oprişan a vorbit despre un „act de clemenţă“ pentru infractori din partea PSD.

Întrebat dacă a cerut o discuţie în CEX pe amnistie şi gaţiere, Tudorache a spus că

“ Da, am cerut o discuţie. Să ştim: ori e albă, ori e neragră. În şedinţa viitoare a CEX vom avea această discuţie.  Cred că mulţi dintre colegii mei au opţiunea conturată. Nu vreau să-mi influenţez colegii. Dacă nu se dă această ordonanţă, să se spună clar că nu se mai discută. Noi trebuie să spunem clar: dăm sau nu”

Întrebat dacă ordonanţa anunţată azi nu ar putea fi o amnistie mascată, acesta a spus “Cred că nu. Nu mergem cu jumătăţi de măsură.  La OUG 13 nu a fost aşa? Atunci a fost pe repede-nainte. Acum fiecare decizie este votată în CEX. „

 „PSD se poate gândi al un act de clemenţă“ Şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a pledat pentru amnistie şi graţiere. „PSD este un partid care se poate gândi la un act de asemenea clemenţă fără niciun fel de problemă, pentru că acte de asemenea clemenţă s-au mai dat în Polonia, Ungaria, Cehia. De ce ar fi nevoie? Să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiţie şi la seria de oameni condamnaţi nevinovaţi pe baza protocoalelor încheiate între SRI şi unităţile de parchet din România”, a declarat Oprişan, la finalul şedinţei PSD, scrie Adevarul.