UPDATE. Șeful PSD Giurgiu e revenit, într-o postare pe Facebook, asupra declarațiilor sale și chiar și-a cerut scuze.

” Îmi cer scuze pentru declarațiile despre Diaspora apărute astăzi în spațiul public. Ele au fost scoase din context, însă, în niciun caz, intenția nu a fost de a jigni pe cineva. Ii respect pe toți oamenii care muncesc pentru a-și întreține familiile și îi asigur de toată stima și prețuirea mea.”, a scris Bădălău pe Facebook.

PSD își schimbă președintele dar năravul ba! Chiar înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, candidata PSD Viorica Dăncilă i-a numit „ăștia” pe românii din diaspora. Apoi, Șerban Nicolae, un alt lider cu greutate în PSD, i-a ironizat pe cei plecați din România, spunând că se așteaptă ca în urmatoarea perioadă să vină câteva milioane de români în țara. Asta, a spus Nicolae, pentru că acum avem un Guvern PNL și pentru că, a continuat el ironic, se va revarsa laptele, va fi miere din abudență. „În 2016 nu au avut nororul asta pentru că a ieșit PSD”, a punctat Nicolae.

Acum, a venit rândul senatorului PSD Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, să-i umilească pe români.

„Ei au 700.000 de oameni, avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu”, a afirmat Niculae Bădălău, potrivit înregistrării postate pe Facebook de giurgiu-acid.ro.

‘Exprimarea nu e nefericită. E scoasă din context’, a declarat ulterior Bădălău, încercând să explice derapajul.

În august 2018, Niculae Bădălău apărea într-o filmare de la o petrecere alături de un lăutar care îi dedică o melodie cu versuri jignitoare la adresa românilor plecați la muncă în străinătate: ”Să vină diaspora / Că noi ne p… pe ea”.

Baronul Niculae Bădălău, omul care a reușit să se mențină în fruntea PSD în ciuda faptului că a conspirat împotriva aproape tuturor liderilor partidului din ultimii ani este cunoscut pentru promisiunile sale exagerate făcute giurgiuvenilor.

El a spus că va construi, la Giurgiu, un pod peste Dunăre, pe care trenurile vor merge pe perne de aer și că proiectul va fi făcut pe banii chinezilor. A mai promis și că producătorul japonez Mitsubishi își va reloca o fabrică din Anglia în orașul de la Dunăre și, cel mai recent, că în județ se va construi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa.

Potrivit actualului co-șef al PSD, lucrările la Aeroport au început în octombrie 2019.

Detalii despre aventurile baronului de Giurgiu, într-un material Capital.