Șeful PSD Giurgiu și-a atras foarte multe critici și din afară PSD după ce vineri, într-o conferință de presă, a spus că este o nebunie să crească numărul de parlamentari pentru diaspora, în realitate numărul românilor din străînătate fiind de 700.000, iar restul până la 3 – 5 milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.
”În afară faptului că e o discriminare, dânșii să voteze trei zile și noi una… Mie nu poate să mi se dea un drept și altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care și dânșii… Acum e discuția pe câte locuri dăm în Diaspora. Dacă vreți să puneți pe listă și Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi. Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, pașapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei, cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fete alea de le duc ăștia, eu știu, nu știu, nu ilegal, da’…”, a spus Niculae Bădălău într-o conferință de presă organizată la Giurgiu.
Primii membrii ai PSD care s-au delimitat de declarațiile scandaloase ale lui Bădălău au fost președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Ieri seară, a venit rândul președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, să-și arate pe facebook dezaprobarea față de cele spuse de colegul sau, despre care crede că s-a descalificat că om.
„Cred că nu există suferință mai mare decât să fii departe de familia ta. Să nu îți vezi copiii, soția și părinții cu lunile, să lipsești de la cele mai importante momente pentru că trebuie să muncești departe, să le fie lor mai bine. Este un sacrificiu imens, pe care, din păcate, îl fac astăzi prea mulți români.
Mulți nemțeni de-ai mei sunt plecați în lume pentru a le asigura familiilor lor un trăi mai bun. Dar știu că acolo, printre străini, gândul și sufletul le sunt acasă. Și nădejdea că vor reveni în țară le dă forța să o ia de la capăt zi de zi.
A vorbi urât despre acești frați ai noștri este trist și meschin. Te descalifici că om, iar pentru un politician e cu atât mai degradant, indiferent din care partid ar face parte! Cred că a venit vremea să nu mai punem semnul egal între ideea de echipă politică și tăceri complice!”, a scris Ionel Arsene pe Facebook.
Că urmare a reacțiilor acide stârnite în societate de cele spuse de el vineri, Niculae Bădălău și-a cerut scuze, susținând că afirmațiile i-au fost scoase din context.