Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a susținut ă ar fi trebuit să aibă un dosar deschis la DIICOT dacă se dovedeşte a fi adevărată acuzaţia preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căreia acuzat „PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor”. Cum acest dosar nu există, atunci înseamnă că a fost vorba despre un „fake news”, a spus liderul PSD.

Comentariile președintelui PSD au fost făcute în cadrul unui interviu acordat Dcnews, cu privire la scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc.

„Este o temă cretină, mincinoasă care a creat un conflict interetnic. Este un fake news pentru a acoperi incapacitatea Guvernului.

Nu am crezut că în 2020 un preşedinte european va recurge la un astfel de atac politic cu implicaţii majore şi în exteriorul României”, a precizat liderul interimar al PSD.

Întrebat dacă PSD a negociat pentru a da Ardealul ungurilor, Ciolacu a explicat că nu a avut „niciodată vreo întâlnire cu premierul Viktor Orban.

„Nu am avut nicio cu domnul Kelemen Hunor vreo astfel de discuţie pe acest subiect. Am adresat către SRI şi către SIE dacă există astfel de lucruri”, a mai spus  Ciolacu.