Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi răspunde în ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman, exprimându-și practic poziția divergentă față de cea a diplomatului american.

Astfel, Ciolacu îi dă peste nas lui Zuckerman, prin intermediul unui mesaj postat vineri pe internet.

”Parlamentul și-a făcut treaba!”

Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane.

Atenția deosebită acordată acestui subiect extrem de important a făcut ca România să aibă una dintre cele mai eficiente legislații în domeniul prevenirii și combaterii acestui flagel, dar și în ceea ce privește protecția sau asistența acordată victimelor.

Acest lucru a fost recunoscut la toate reuniunile și dezbaterile pe acest subiect. Parlamentul și-a făcut treaba! Este un fapt!”, a scris vineri Marcel Ciolacu pe Facebook.

”Explozie a violențelor și infracționalității”

Într-adevăr, problemele apar în aplicarea eficientă a legislației. Deficiențele semnalate în spațiul public reprezintă probleme ale sistemului judiciar și de protecție socială. Nu am văzut la actualul guvern vreo urmă de interes legat de acest subiect.

Mai mult, am constatat cu toții în acest an o explozie a violențelor și infracționalității, iar acest lucru demonstrează încă o dată că sunt total depășiți de situație.

Parlamentul va rămâne la fel de receptiv la politicile în materia combaterii traficului de persoane. Guvernul trebuie să înțeleagă că interesul comun este să oferim o șansă tuturor celor care au căzut victime traficului de persoane.

”Bandele de crimă organizată s-au simțit protejate”

Și niciuna celor care fac trafic cu viețile altora!

În context, trebuie precizat că ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a transmis, vineri, un mesaj puternic către Parlamentul român, cerându-i să repare prejudiciile cauzate de fosta guvernare PSD și care au ajutat infractorii.

Diplomatul american a subliniat că, sub fosta guvernare, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost reduse, iar bandele de crimă organizată s-au simțit protejate.