Un primar PSD anună că va protesta pentru construirea de autostrăzi. În data de 15 martie va întrerupe timp de 15 minute activitatea în primărie și va porni sirenele în localitate, motivând că „oricum trebuie verificate”.

Astfel, Daniel Horciu, primarul PSD al comunei Săvinești, județul Neamț, anunță că se alătură protestului organizat de omul de afaceri din Suceava, Ștefan Mandachi, care a construit singurul metru de autostradă din Moldova.

„De ce nu? M-a determinat faptul că mă duc la schi în Austria. Fac 11 ore în România și apoi din Ungaria până unde mă duc fac șase ore și jumătate, fiind vorba despre aceeași distanță cu aproximație. Sunt nemulțumit că nu sunt autostrăzi. Pe cine nu nemulțumește?”, a declarat Horciu, pentru Mediafax.

Primarul Daniel Horciu a spus că în 15 martie, la ora 15.00, la Primăria Săvineşti nu se va lucra timp de 15 minute. „Întrerup activitatea. O să-i rog și pe colegii mei. Și o să dau drumul și la alarme în comună. Oricum ele trebuie verificate”, a spus primarul.

Daniel Horciu este în PSD de 11 ani și tot de atunci este primar al comunei Săvineşti.

„În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea”. Așa sună protestul inedit inițiat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, nemulțumit de lipsa autostrăzilor în țară și mai ales în regiunea Moldovei.