PSD decide azi dacă merge la consultările de la Palatul Cotroceni. Există lideri care se opun participării

Săptămâna trecută a fost votată moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, motiv pentru care președintele Klaus Iohannis a chemat toate formațiunile politice parlamentare la discuții. Partidul Social Democrat este cel de-al doilea partid care va purta discuții cu șeful statului, fiind programat pentru o întrevedere la ora 13:00, anunță Administrația Prezidențială.

Cu toate acestea, liderul senatorilor social-democrați, Lucian Romaşcanu, spune că PSD va decide dacă va participa la aceste discuții în cadrul ședinței Consiliului Național care va avea loc luni la ora 12:00. Acesta spune că există lideri care nu sunt de acord cu participarea partidului la discuțiile cu Klaus Iohannis.

Liderul senatorilor PSD a mai spus la Digi 24 că partidul nu va susține un guvern minoritar, precizând că, dacă se va decide participarea la consultări, PSD nu va merge cu o propunere de premier, neavând o majoritate conturată.

Dacă în decursul rundelor de negocieri, președintele va alege să meargă pe ideea unui guvern de specialiști, care să pregătească alegerile anticipate, atunci PSD ar urma să-l propună pe Alexandru Rafila drept premier.

PSD nu are încă nicio propunere de premier

Partidul Social Democrat este cel de-al doilea partid care va purta discuții cu șeful statului. Social-democrații ar dori alegeri anticipate, cu toate că președintele Iohannis consideră că nu sunt posibile. Din această cauză, PSD va merge la discuții fără propunerea unui premier.

„Nu mergem în acest moment cu nicio propunere, pentru că vrem să vedem ce vrea preşedintele, în primul rând. Preşedintele este cel care s-a aflat în spatele cel puţin a unei părţi din această criză – cea politică, a girat-o, până la urmă, girându-l pe Florin Cîţu – şi trebuie să-şi refacă guvernarea pentru că acest tip de guvernanţă, nereuşit până acum, cel puţin din perspectiva rezultatelor guvernării – în acest timp este eroul principal”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV.