Partidul Social Democrat continuă să critice intenţiile Guvernului PNL privind vârsta de pensionare din România. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a partidului, social-democraţii spun că majorarea “opţională” a acestei vârste la 70 de ani este o manipulare.

Şi în prezent, românii pot munci dupâ vârsta legală de pensionare şi vor încasa atât pensie, cât şi salariu. Însă în varianta PNL, ei vor trebuie să aleagă între una din cele două, aşa că este vorba despre o constrângere, nu despre o opţiune, atrag atenţia cei din PSD.

PSD: În varianta PNL, VEȚI FI OBLIGAȚI să „optați”

“PNL continuă manipularea, spunând că majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani este „opțională”!

Păi, dragi români, nici astăzi nu vă oprește nimeni să lucrați după vârsta de pensionare! Dar acum, dacă veți lucra după 65 sau 63 de ani, veți lua atât pensia la care aveți dreptul, cât și salariul pentru care munciți. Amândouă!

În varianta PNL, VEȚI FI OBLIGAȚI să „optați”: ori stați acasă și vă luați pensia ori, dacă mergeți la lucru, vă luați doar salariul!

Prin urmare, varianta PNL nu este o opțiune, ci o CONSTRÂNGERE. Să renunțați fie la pensie, fie la salariu! Atât pentru bugetari, cât și pentru cei din privat!”, este mesajul integral publicat pe pagina de socializare a PSD.