Ce spune Lia Olguța Vasilescu

„În actuala variantă însă, poţi primi şi pensie şi salariu. Varianta PNL obligă să optezi: fie pensie, fie salariu, nu se poate şi una, şi alta şi asta este valabil şi pentru mediul privat, nu numai pentru bugetari, pentru că automat toţi românii vor opta pentru venitul cel mai mare, adică pentru salariu, adică nu pentru pensie, şi astfel toată lumea va ajunge să muncească până la vârsta de 70 de ani, ca să nu mai spun că opţionalul anunţat astăzi va deveni, în foarte scurt timp, cel mai probabil obligatoriu”, a afirmat Vasilescu, duminică seară, într-o conferinţă de presă.

Fosta șefă a Muncii a avut o comparație tulburătoare

„Speranţa de viaţă a bărbaţilor este de 71 de ani, să vii şi să vorbeşti despre ieşirea la pensie la 70 de ani este ca şi cum ai recunoaşte că de fapt nu mai vrei să mai plăteşti nicio pensie în România. E ca şi cum familia pensionarului ar primi la pachet primul talon de pensie cu certificatul de deces. În nicio ţară din Uniunea Europeană vârsta de pensionare nu ajunge la 70 de ani. Cele mai mari vârste de pensionare sunt în Franţa – 66 de ani şi 9 luni, Italia – 66 de ani şi 7 luni, Portugalia – 66 de ani şi cinci luni şi este inutil să vă amintesc ce proteste sunt la ora actuală în Franţa din cauza faptului că se discută despre această vârstă de pensionare”, a mai spus Vasilescu.

Raluca Turcan a vorbit prima despre acest proiect al PNL

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, zilele trecute, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru obligativitatea creșterii vârstei de pensionare la 70 de ani.