Este surpriza momentului în televiziune. Nimeni nu se aştepta ca ProTV să dea marea lovitură cu un meci de la EURO. Şi totuşi, s-a întâmplat. Dacă pânî acum, ProTV a avut audienţe bune cu meciurile de la EURo, acum postul a reuşit să fie şi lider de audienţă.

ProTV a bătut Survivor România

ProTV a reuşit să bată Survivor România cu meciul dintre Italia şi Ţara Galilor. Postul a fost lider de audienţă în România, la nivel naţional, între orele 19 şi 21, conform cifrelor de audienţă consultate de către capital.ro. La ora 19.00, a început meciul dintre Italia şi ţara Galilor, hotărâtor pentru calificarea din grupe.

ProTV a început ca din tun la nivel de audienţe. În prima jumătate de oră, pe primele sloturi de audienţă a avut peste 6 rating, la distanţă de rivalele Antena 1 şi Kanal D. În intervalul 19.30-19.45, ProTV a avut o cifră fabuloasă, peste 8 rating, cât Antena 1 şi Kanal D la un loc.

Cifrele ProTV au scăzut un pic la pauza meciului, dar repriza a doua a adus din nou ProTV în prim plan chiar dacă pe Kanal D a început Survivor România, iar la Antena 1 era o redifuzare a emisiunii Chefi la cuţite, două programe de forţă ale celor două televiziuni.

Victoria Italiei în fața Țării Galilor a fost lider de audiență! Disputa a înregistrat 7.1 puncte de rating și 26.1% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce televiziunea de pe poziția secundă avea 4.0 puncte de rating și 14.8% share.

La nivelul publicului cu vârsta cuprinsă 18 și 49 de ani, din mediul urban, în intervalul orar 19:01 – 20:51, PRO TV a condus topul televiziunilor cu 4.8 puncte de audiență și 21.9% cotă de piață, în timp ce televiziunea de pe locul 2 avea 4.5 puncte de rating și 20.7% share.

Survivor România a revenit în forţă

Finalul meciului dintre Italia şi Ţara Galilor, terminat 1-0, victorie care a dus squadrei azzura locul 1 şi calificarea mai departe a însemnat cedarea de către ProTV a fotoliului de lider. Survivor România a venit puternic din urmă şi a înregistrat cifre fabuloase la nivel naţional.

De la ora 21.00, Survivor România a avut cele mai mari cifre de audienţă ale serii de duminică. 8,8 a fost cel mai mic rating, dar kanal D a depăşit 9 şi a ajuns chiar la 10 pe un slot de audienţă. Şi ora 22.00 au însemnat cifre la fel de bune pentru Kanal D care şi-a lăsat în urmă concurenţa.

ProTV a rămas pe locul secund cu Ştirile şi cu filmul Pro. Antena 1 a fost abia a treia televiziune la nivel de cifre. Şi toată ora 23.00 a fost a celor de la Kanal D care a continuat să-şi depăşească fără probleme concurenţa deşi Survivor România se terminase la ora 23.30.