Doliu în lumea credinței din România, după ce un preot dintr-uo comună din apropierea orașului Zalăului, fost profesor de religie, a fost găsit spânzurat, în cursul zilei de luni. Trupul bărbatului de 43 de ani a fost descoperit într-un garaj.

Medicii nu l-au mai putut salva

Medicii chemați la fața locului n-au mai putut face nimic să-l salveze pe bărbat, doar să constate decesul. Mai mult, preotul n-a lăsat niciun bilet de adio şi apropiaţii nu ştiu să fi avut probleme financiare sau personale în ultima perioadă, transmite Antena 3.

Mai mult, acum cinci ani, Cătălin Lucaci a devenit noul protopop al Zalăului, urmându-l astfel în funcție pe părintele Ștefan Lucaciu, cel care ocupase acest post timp de 12 ani, scrie presa locală. Astfel, pe data de 24 mai 2016, Cătălin Lucaci a fost hirotesit de Preasfințitul Părinte Petroniu, în prezența consilierilor eparhiali și a tuturor preoților din Episcopia Sălajului.

A fost profesor de religie și preot la Biserica Ortodoxă din Fetindia (comuna Meseşenii de Jos), iar de câţiva ani era preot paroh la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna (comuna Românaşi).

Atacul cu bombă din Arad, crima care a șocat România

Un alt caz șocant întâmplat recent în România a fost atacul cu bombă din Arad. Procurorii au ajuns la concluzia că acesta a fost premeditat. Parchetul General a schimbat încadrarea în ancheta deschisă după ce omul de afaceri Ioan Crișan a murit în explozia propriei sale mașini.

Potrivit unui comunicat de presă, „cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”.

După ce recent a fost finalizată cercetarea la fața locului, procurorul de caz a dispus realizarea mai multor expertize și constatări criminalistice, având în vedere natura complexă investigației. Au fost audiate mai multe persoane, iar acum sunt derulare „activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut”, potrivit comunicatului.

„Au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică”, se mai arată în comunicat.

Mașina omului de afaceri a explodat sâmbătă dimineața, în mers, în parcarea unui supermarket. Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Sursa foto: Dreamstime