Fratele tatălui lui Helmuth Duckadam a fost găsit spânzurat în comuna Șagu, județul Arad. Bărbatul avea 83 de ani. Tragedia a fost sesizată de vecinii bătrânului duminică, în jurul orei 16:40. Pompierii Voluntari care au intervenit nu i-au mai putut salva viața. Fratele lui Helmuth Duckadam locuia singur.

“Duminică, 16.05.2021 ora 16:40 am fost solicitați pentru a interveni într-o locuință din localitatea Șagu. Un vârstnic a recurs la metode de suicid prin autoasfixiere în urma gândurilor ce îl măcinau. La fața locului am intervenit alături de 10 voluntari, aceștia deplasându-se la locul intervenției cu mijloace personale. Trei voluntari au ajuns la fața locului cu câteva clipe înaintea detașamentului SMURD din Vinga, dar a fost prea târziu. Manevrele de resuscitare conform protocolului nu au mai putut să îi salveze viața”, au precizat Pompierii Voluntari din Șagu, potrivit Aradon.

Cine este Helmuth Duckadam

Născut pe 1 aprilie 1959 la Șemlac, județul Arad, Helmut Duckadam este un portar de fotbal retras din activitate. Este supranumit “Eroul de la Sevilla”, deoarece în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri pentru a aduce trofeul echipei sale. A jucat anterior și la Constructorul Arad. La scurt timp după câștigarea trofeului, a suferit o accidentare care i-a pus capăt carierei. După încheierea activității de fotbalist, Duckadam s-a angajat la Poliția de frontieră în localitatea de naștere, Semlac, din județul Arad. A ocupat funcția de maior în cadrul Poliției[7]. S-a pensionat însă pe caz de boală.

La data de 25 martie 2008, Helmuth Duckadam a fost decorat de către Președintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul “Meritul Sportiv” pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, în 1986.

Tatăl său, Josef Duckadam, este de loc din Șagu German, județul Arad. Mama sa, Elisabeth Kálmán, este originară din Semlac, care este și locul nașterii lui Helmut Duckadam. În timpul copilăriei a fost educat în special de bunica sa maternă, Elisabeth Kálmán (născută Schmidt, Germania).