Equest Balkan Properties (EBP), proprietarul Domo şi al Vitantis Shopping Center din Bucureşti, a început procedura de vânzare a proiectului imobiliar mixt Apollo din Belgrad pentru suma de 22,7 mil. euro, care presupunea preluarea unor datorii de 20,8 mil. euro şi plata a 1,9 mil. euro „cash“, se arată într-un anunţ al companiei publicat de Bursa din Londra.

EBP a încheiat un acord cu firma Sunville Corporation ce prevede preluarea vehicolului investiţional Elgin, folosit pentru dezvoltarea proiectului Apollo.

„Banii cash vor fi folosiţi pentru întărirea capitalului de lucru. La 30 iunie 2009, consiliul de administraţie a evaluat investiţia (proiectul Apollo n.red.) la aproximativ 25 mil. euro“, se arată în anunţul companiei. Vânzarea va fi finalizată până în februarie 2010.

Lichidarea portofoliului

Equest s-a concentrat puternic în acest an pe lichidarea proprietăţilor din portofoliu. În luna septembrie compania a vândut pentru 1,2 mil. euro proiectul Modul Shopping Center din Târgovişte, în condiţiile în care a plătit în anul 2007 opt milioane de euro pentru achiziţia acestuia.

Proiectul din Târgovişte a fost vândut în luna august firmei Anakes Investments Limited înregistrată în Cipru, reprezentată de omul de afaceri, Valentin Vişoiu, patronul grupului de firme Conarg.

Activele din România, care reprezintă 65% din activele totale ale companiei, au fost reevaluate la sfârşitul primului semestru cu 30% sub nivelul de la sfârşitul anului trecut.

Equest mai deţine în România proiectul Moldova Mall din Iaşi şi retailerul de electronice şi electrocasnice Domo.