AGI-RRE Hera, o companie aflată în subordinea Alpha Bank, a cumpărat ieri parcul logistic MLP Bucharest Sud din Popeşti-Leordeni, care cuprinde 56,5 hectare de teren şi depozite în suprafaţă de 12.000 mp, plus anexe, utilităţi, reţele şi infrastructură. Cel mai important chiriaş al parcului este Sarantis Group, unul dintre cei mai mari importatori de cosmetice din România – importă branduri precum STR8, C-Thru, BU, Nair şi Pearl Drops. Compania are închiriată în acest proiect o suprafaţă de 6.350 mp.

MLP Bucharest Sud, cel mai mare parc logistic din sudul Bucureştiului, a fost construit în 2010 de polonezii de la Millennium Logistic Parks (MLP) Group, a căror active imobiliare se concentrează cu precădere pe piaţa poloneză. MLP Bucharest Sud SRL, firmă prin intermediul căreia a fost dezvoltat parcul logistic, a intrat în insolvenţă în 9 aprilie 2013, iar în octombrie a fost declarată falimentară cu datorii totale de 32,8 mil. euro

Alpha Bank deţine o creanţă în valoare de 23,8 mil. euro, reprezentand 72,5% din masa credală.

„AGI-RRE Hera are forţa, determinarea şi interesul să dea o nouă dimensiune acestui proiect, să-l dezvolte la adevăratul lui potenţial, în prezent proiectul fiind finalizat în proporţie de doar 10%”, a declarat Remus Borza, managing partner Euro Insol, lichidatorul judiciar al parcului logistic.

Euro Insol, alături de agentul său exclusiv de vânzări Premier Estate, administrează mai mult de jumătate din marile proiecte imobiliare din Bucureşti, printre care se numără Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella Titan, Verdi Park, Residence du Lac şi Perla Residence. În luna mai a acestui an, Euro Insol a vândut pentru 50 mil. euro proiectul de lux Silver Mountain din Poiana Braşov către BCR, principalul creditor al proiectului falimentat.