Investitorul vrea să înceapă luna această lucrările de construcţie la ansamblul Belvedere Residences care va avea, într-o primă etapă, 238 de apartamente în două blocuri. Costul de dezvoltare al acestei faze a fost estimat la 16,75 mil. euro şi va fi livrată la începutul anului 2018, potrivit Coldwell Banker Romania, agentul exclusiv de vânzări al proiectului. În total, Belvedere Residences este prevăzut să includă 1.556 de apartamente, împărţite în 13 blocuri.

Proiectul este dezvoltat prin firma Belvedere Development, deţinută în totalitate de offshore-ul Bladon Enterprises, unul dintre vehiculele prin care omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi partenerul său Radu Dimofte îşi desfăşoară, de regulă, investiţiile imobiliare din Bucureşti.

Belvedere Residences va fi amplasat pe strada Fabrica de Glucoză, care urmează a fi lărgită pentru a prelua traficul de pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, atunci când ea va intra în Capitală.

În primăvara acestui an, Primăria Capitalei a dat dispoziţiile de expropriere a terenurilor afectate de lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Cea mai mare sumă este primită de Dumitrescu Tanţi Virginica şi Ciorobea Adrian, respectiv circa 18 mil. lei pentru 8.000 mp. Cei doi au intrat în posesia acestui teren după ce au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitorii unui teren de 9,3 hectare care se afla pe fundul Lacului Plumbuita şi în Parcul Plumbuita. În schimbul acestui teren, cei doi au primit un teren de 23,4 hectare pe strada Fabrica de Glucoză, nr. 6-8, adică în zona unde se dezvoltă acum Belvedere Residences.

Proiectul lui Gabriel Popoviciu beneficiază de cea mai activă piaţă de birouri din România, unde lucrează circa 40.000 de corporatişti.

”Belvedere Residences reprezintă o alternativă viabilă de locuire pentru zecile de mii de angajați care lucrează în sutele de corporații din clădirile de birouri aflate în proximitate. Astfel, se va reduce semnificativ traficul în zonă și se va crea o un nou pol urban complet şi modern”, au declarat reprezentanții Belvedere Development.

Prima fază a Belvedere Residences include mai multe tipuri de apartamente, de la studiouri duble (53 de metri pătrați suprafață construită) cu prețuri pornind de la 49.300 de euro + 5% TVA, apartamente cu două camere (65 de metri pătrați suprafață construită) cu prețuri pornind de la 60.500 de euro + 5% TVA și apartamente cu trei camere (88 de metri pătrați suprafață construită) cu prețuri pornind de la 79.000 de euro + 5% TVA.

„Zona de nord a Capitalei a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare vertiginoasă a sectorului spațiilor de birouri, segmentul rezidențial fiind următorul care va cunoaște o creștere semnificativă, existând, din acest punct de vedere, un deficit al numărului de unități disponibile în prezent în zonă”, susţine Viorel Mohorea, project manager Belvedere Residences din partea Coldwell Banker România.

În ultima ediţie a Top 300 Capital, averea lui Gabriel Popoviciu a fost estimată la 330-350 mil. euro, în creştere faţă de anul anterior. Cel mai important activ al investitorului este mallul Băneasa Shopping City.