Dezvoltatorul imobiliar Marvel Group, proprietarul fabricii de mobilă Monte Cristo Mobili din Iaşi şi dezvoltatorul proiectului rezidenţial Monte Carlo Palace din Bucureşti, va începe peste trei luni lucrările de construcţie la hotelul Vendome Palace & Galerie, al nouălea hotel de cinci stele din Bucureşti.

„Hotelul va fi în proprietatea noastră, dar va fi operat de unul din cei cinci operatori de top la nivel internaţional. Proiectul dispune de 120 de camere şi va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp. Investiţia în hotel se ridică la circa 20 mil. euro“, a declarat Edward Popescu, unul din acţionarii Marvel Group, companie constituită ca o afacere de familie coordonată de Christian Popescu.

Hotelul va fi situat pe strada Georges Clemenceau, nr. 8-10, în apropiere de Hilton şi Radisson Blu, pe un teren în suprafaţă de 1.394 mp. Contractul de finanţare şi cel cu operatorul hotelier au fost deja semnate, însă Popescu nu a dezvăluit numele acestora. Investiţia va fi suportată în proporţie de 25% de Marvel, iar restul va fi acoperită prin linia de finanţare. Finalizarea construcţiei este prevăzută pentru luna aprilie a anului 2012.

Monte Carlo Palace, 70% vândut

Primul proiect imobiliar dezvoltat de companie a fost Monte Carlo Palace, situat în apropiere de Hotel Parc şi finalizat la sfârşitul lui 2007. Ansamblul rezidenţial cu 111 apartamente de lux a fost destinat iniţial vânzării, însă  proprietarii au fost surprinşi de criză şi s-au văzut nevoiţi să valorifice apartamentele nevândute prin închiriere în regim hotelier.

„Iniţial voiam să le vindem, dar când am văzut că lipsesc lichidităţile pe piaţă am decis să valorificăm apartamentele rămase în regim hotelier. Am închiriat circa 68% din apartamentele nevândute. Majoritatea chiriaşilor sunt străini, dar şi români care vin din domenii precum sportul sau politica“, a menţionat Popescu.

Unul dintre noii chiriaşi ai complexului este Francois Rantrua, noul director al biroului din România al Băncii Mondiale. Chiriile variază în funcţie de numărul de camere şi durata cazării, între 900 şi 1.500 de euro.

Proiectul, dezvoltat pe un teren de 5.500 mp, a implicat o investiţie de 18 mil. euro. Preţul apartamentelor pleacă de la 120.000 euro şi ajung la 800.000 euro, pentru penthouse-uri. În preţ este inclusă mobila şi locul de parcare. Suprafeţele locuinţelor variază între 42 şi 252 mp.

Avantajele construcţiei în criză

Marvel Group mai deţine şi alte terenuri în Bucureşti, iar reprezentanţii firmei au anunţat că sunt dispuşi să scape de o parte din ele dacă li se oferă preţul corect.

Potrivit lui Edward Popescu, demararea unui proiect în timp de criză poate avea avantaje, deoarece la finalizarea sa piaţa va fi redresată.

„Costurile de construcţii pe care le vom avea la hotelul Vendome sunt cu circa 25% mai mici decât cele pe care le-am suportat la Monte Carlo Palace“, a conchis Popescu.

Grupul Marvel a intrat în afaceri acum 15 ani şi s-a concentrat în special pe industria mobilei. Din grup mai face parte şi restaurantul Sattiva din Băneasa şi firma de consultanţă imobiliară PR Consulting.