Beneficiarul construcţiei este Avi Zamir, un discret om de afaceri evreu stabilit în Hong Kong, care are afaceri şi în industria modei, potrivit surselor Capital.

Proiectul va fi dezvoltat de firma lui Shimon Galon, unul dintre veteranii pieţei imobiliare din România, cel care a condus timp de 15 ani subsidiara locală a grupului Globe Trade Centre (GTC). Galon a intrat, alături de foşi colegi de la GTC, pe calea antreprenoriatului şi de doi ani conduce firma de consultanţă Real Sol care oferă servicii ce acoperă toate aspectele unei dezvoltări imobiliare, de la asigurarea creditării, la construcţie, marketing şi vânzarea apartamentelor.  

„Lucrăm la obţinerea autorizaţiilor de construire şi vrem să începem lucrările în iulie-august anul acesta. Vor fi 40 de locuinţe premium. O să fie un proiect rezidenţial boutique. Investiţia în dezvoltare va fi cuprinsă între 2,5 mil. euro şi 3 mil. euro, fără a include preţul terenului“, a declarat Shimon Galon.

Clădirea în care a funcţionat fostul hotel Dunărea are şapte etaje şi o suprafaţă construită de 2.800 mp. Terenul aferent imobilului are 530 mp.

Construit între anii 1935-1940, hotelul Dunărea avea 70 de camere, iar la parterul clădirii a funcţionat magazinul Sora, renumit în perioada comunistă pentru hainele de calitate. La scurt timp după criza izbucnită în 2008, imobilul a fost scos la vânzare cu un preţ de 2,7 mil. euro, însă nimeni nu l-a cumpărat. Acum proprietarul a decis să îl transforme într-un proiect rezidenţial boutique, care se deosebeşte prin dimensiunea redusă, finisajele de calitate şi arhitectura deosebită.