Dezvoltatorul imobiliar Engel East Europe N.V. a semnat un precontract pentru achizitionarea unui teren de peste 100.000 de metri patrati in sudul Bucurestiului, in vederea dezvoltarii unui proiect imobiliar, informeaza un comunicat al companiei, transmis Bursei de Valori Londoneze. Proiectul consta in constructia a circa 1.000 de locuinte, iar compania estimeaza o profitabilitate de 100 de milioane de euro prin vanzarea utlerioara a acestora. Investitia va fi derulata pe o suprafata totala de 75.000 de metri patrati, se arata in comunicat.

"Acesta este al cincilea proiect imobiliar in Romania, si se aseamana cu ultimele doua, Sisest Project si Pipera Project, prin care au fost construite aproximativ 5.000 de unitati rezidentiale. Romania este o tara promitatoare din punct de vedere al potentialului imobiliar si ca atare ramane in atentia noastra, si dorim sa ne extindem prezenta aici", spune Jacob Engel, presedinte executiv Engel East Europe N.V.

Pretul de cumparare a terenului nu va fi facut public pana la momentul incheierii contractului final. Totodata, Engel East Europe N.V. se afla in negociere pentru achizitionarea si altor terenuri situate in centrul si estul Europei pentru dezvoltarea de proiecte similare, a caror profitabilitate este estimata de Engel la circa 600 de milioane de euro.

Compania Engel East Europe N.V. are ca obiect de activitate dezvoltarea de proiecte imobiliare rezidentiale in spatiul central si est european, dar si in tari precum Canada sau Germania.  Engel East Europe N.V. are sediul in Olanda si este listata pe piata alternativa de investitii (AIM) din Londra.

Sursa: Capital 05 Februarie 2007