Potrivit ministerului de resort, prin proiectul de act normativ propus rezultă un nivel al veniturilor totale de 60,598 milioane lei, din care cheltuielile se ridică la 58,624 milioane lei. 

De asemenea, în Nota de fundamentare a documentului se notează nivelul profitului brut al ANM se va situa, în acest an, la 1,974 milioane de lei, iar valoarea cheltuielilor la 1.000 de lei venituri va fi 967,42 lei, fiind situată la acelaşi nivel cu cel prevăzut iniţial în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2017. 

În acest context, profitul net al ANM pentru acest an este prevăzut la 1,658 milioane de lei, sumă ce se va repartiza după cum urmează: 5% rezerve legale, 50% vărsăminte la bugetul statului, respectiv profitul nerepartizat se repartizează la alte rezerve şi constituie sursă proprie de finanţare. 

"Fundamentarea elementelor de venituri şi cheltuieli s-a efectuat având în vedere programul de activitate al Administraţiei Naţionale de Meteorologie pe anul 2017. Sursele de finanţare a investiţiilor şi cheltuielile aferente investiţiilor se menţin la nivelul aprobat anterior, cu respectarea prevederilor art. 53 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/2017", menţionează sursa citată. 

În acest an, ANM are în derulare şapte proiecte finanţate din fonduri europene pe teme de cercetare în domeniul meteorologiei şi care permit obţinerea de venituri din bani europeni în valoare de 1,260 milioane lei. 

Proiectul de act normativ se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului, iar persoanele sau instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii către ministerul de resort şi Administraţia Naţională de Meteorologie. (Sursa: Agerpres)