Banca Comercială Română (BCR) primește solicitări noi pentru programul Noua Casă

Programul Noua Casă. BCR a anunțat reluarea procesării cererilor pentru programul Noua Casă, oferindu-le din nou oportunitatea clienților să acceseze acest program.

„Oferta BCR pentru Noua Casă vine cu o dobândă de 2% + IRCC (5,97%) și 0 costuri pentru analiza dosarului. Avansul minim este de 5% pentru locuințe de până la 70.000 euro, echivalent lei, și de 15% pentru locuințe cu valori între 70.001 si 140.000 de euro, echivalent lei.

Suma maximă care poate fi acordată poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat la începutul anului prin acest program guvernamental”, a transmis BCR într-un comunicat de presă, marţi, 27 februarie.

BCR încurajează pe toți cei care aplică pentru creditul Noua Casă să acorde o atenție deosebită protecției lor și a familiilor lor pe durata derulării creditului. În acest sens, li se sugerează să considere încheierea unei asigurări de viață, completată cu beneficii suplimentare esențiale pentru a face față situațiilor neașteptate.

Asigurările oferă acoperire pentru situații precum șomajul involuntar sau concediul medical prelungit, asigurând temporar plata ratelor.

De asemenea, acestea pot să acopere parțial sau integral creditul în cazul unor afecțiuni grave, în funcție de diagnosticul medical, sau în caz de invaliditate parțială și permanentă, sau chiar în caz de deces.

Costul asigurării este variabil, fiind calculat lunar în funcție de soldul creditului și scăzând pe parcursul perioadei de creditare, transmite instituția.

De asemenea, se sugerează să încheiați o asigurare distinctă pentru protecția venitului, care vă asigură un anumit nivel de venit în eventualitatea pierderii locului de muncă, oferindu-vă posibilitatea să vă concentrați pe găsirea unei noi oportunități de angajare.

imobiliare romania
Imobiliare / SURSA FOTO: Dreamstime

BCR a oferit un exemplu de calcul pentru acest program

  • Credit: 270.000 RON
  • Perioadă: 30 ani
  • Dobândă: 7,97% (2% + IRCC), IRCC: 5,97%; este variabilă și se calculează în funcție de
  • Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) publicat în ultima zi lucrătoare a fiecărui trimestru pe website-ul Băncii Naționale a României, la care se adaugă o marjă fixă de 2%.
  • Comision evaluare imobil: 470 lei, inclusiv TVA
  • Comision de gestiune FNGCIMM – 0,15% anual, calculat la valoarea garanţiei
  • Rata lunară: 2.079 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)
  • Valoare totală plătibilă: 630.404 lei
  • Dobândă anuală efectivă (DAE): 8,44 %

„Banca Comercială Română s-a alaturat programului „Prima Casă”, transformat ulterior în „Noua Casă”, încă din 2009.

BCR oferă clienților persoane fizice și creditul ipotecar standard “Casa Mea” cu dobândă fixă pe 5 sau 10 ani, produs extrem de util și accesat de către clienții care își doresc o predictibilitate a sumelor de plată sau doresc achiziționarea unei locuințe cu valoare mai mare de 120.000 euro.

În prezent, cea mai bună ofertă BCR pentru creditul “Casa Mea” este de 5,79%, dobândă fixă 5 ani, ulterior variabilă IRCC + 2,4%, pentru clienții care virează salariul la BCR si achiziționează o locuință eficientă energetic.

Pentru produsul “Casa Mea”, BCR oferă suplimentar, până pe 16 aprilie 2024, tuturor clientilor care virează salariul la BCR și un fond de urgență garantat, în echivalentul unei rate totale de credit de până la maximum 2.500 lei imediat după acordarea creditului”, a transmis BCR.