Rămâi fără bani în conturi

Rămâi fără bani în conturi!! Utilizarea aplicațiilor de banking este extrem de utilă pentru persoanele care dețin conturi în diverse bănci din România. Aceste aplicații facilitează efectuarea anumitor tranzacții direct de pe telefon, eliminând necesitatea de a se deplasa la o sucursală bancară sau la un bancomat.

Cu toate acestea, utilizatorii care dețin conturi la BCR, BRD, CEC Bank, Banca Transilvania sau ING și utilizează aplicațiile bancare trebuie să fie foarte atenți, deoarece există riscul ca fondurile lor să dispară din cont.

BCR România a emis un avertisment pentru toți utilizatorii săi de aplicații, iar această precauție se aplică și celor care au conturi la alte instituții bancare, deoarece problemele semnalate sunt relevante pentru toate aplicațiile bancare.

Astfel, banca le-a recomandat clienților să fie precauți cu privire la rețelele Wi-Fi la care se conectează în timpul călătoriilor. Banca spune că au fost identificate tentative de fraudă.

BCR, Banca Comercială Română
SURSA FOTO: Dreamstime

Reprezentanții BCR România au recomandat utilizatorilor să fie conștienți că rețelele nesecurizate pot deveni adesea ținte pentru atacuri cibernetice. Aceștia au sugerat utilizarea de parole puternice și unice pentru fiecare dispozitiv și serviciu, schimbarea regulată a parolelor și luarea în considerare a utilizării unui manager de parole.

“Rețelele nesecurizate sunt adesea ținte pentru atacatori cibernetici. Folosește parole puternice și unice pentru fiecare dispozitiv și serviciu pe care îl folosești. Schimbă regulat parolele și ia în considerare utilizarea unui manager de parole”, au transmis reprezentanții BCR România.

În situația în care utilizezi o rețea Wi-Fi publică, pot apărea potențiale probleme. BCR își îndeamnă clienții să evite folosirea acestor rețele atunci când efectuează tranzacții prin intermediul aplicației mobile.

Practic, în situațiile în care te afli în spații publice precum:

  • aeroporturi
  • cafenele
  • mijloace de transport în comun, este recomandat să eviți efectuarea de tranzacții prin aplicația mobilă atunci când ești conectat la o rețea Wi-Fi publică.

Cum te păzești de fraude?

De asemenea, utilizatorii sunt sfătuiți să:

  • nu acceseze link-uri sau documente provenite de la expeditori necunoscuți
  • se abțină de la furnizarea de informații personale în mediul online, pentru a preveni posibile tentative de fraudă

“Nu deschide link-uri sau atașamente primite de la expeditori necunoscuți. Acestea pot conține malware sau pot fi parte dintr-o tentativă de phishing.

Evită să dezvălui informații personale, precum locația în care te afli, pe rețelele sociale sau în alte medii online. Aceste informații pot fi folosite de persoane cu intenții rele”, a mai transmis BCR.