Pe scurt, copiii cu o situatie sociala buna s-au strambat, dand cu nasul de laptele si cornurile guvernamentale, preferand delicatesurile din ghiozdan. si, fiind urmasii unor oameni care au stiut sa se descurce intr-o lume capitalista, nici copiii nu s-au dovedit mai putin inventivi, vanzandu-le colegilor nevoiasi produsele primite cu sprijin guvernamental. In fond, nu e nimic condamnabil, atata vreme cat partile au cazut la o intelegere, de buna voie. Mai in gluma, mai in serios, totusi, recomandarea unui opozant al Guvernului, potrivit careia ajutorul ar trebui acordat diferentiat, doar copiilor cu probleme sociale, nu este deloc lipsita de sens.

Serviciile CFR se imbunatatesc pe zi ce trece
Nu mai departe de sambata trecuta (21 septembrie 2002), cei care au avut (ne)norocul sa calatoreasca la clasa a doua a rapidului ce mergea la Budapesta (plecare din Bucuresti la 23.35) au putut sa ia cu ei la coborarea din tren unu-doi purici. Ne intrebam daca puricii care au ramas in continuare in tren aveau controlul veterinar facut pentru a putea trece granita sau era un atac cu arme neconventionale impotriva vecinilor de la vest? Oare cei de la clasa I-a de ce lighioane beneficiau sau si acolo puteau fi gasiti aceeasi purici?

Patronul de la MEGApress are un caine care stie sa care genti
Prietenii care trec pragul casei omului de afaceri Sorin Penes au parte de un adevarat spectacol. Proprietarul firmei MEGApress este si proprietarul unui superb caine dog german. Acesta are o calitate pe care stapanul nu ezita sa o demonstreze musafirilor: stie sa care genti.
Tano, pentru ca asa se numeste cainele, demonstreaza cat de inteligent este ori de cate ori este solicitat. Mai interesant este stilul in care Tano executa operatiunea, respectiv atunci cand stapanul ii spune ca in geanta este un obiect de valoare (sa zicem un telefon mobil), cainele este cu atat mai atent la felul in care poarta geanta. Cu un astfel de caine, Penes poate sa doarma linistit si in acelasi timp pleaca relaxat dimineata la treaba.

Pacat de bani
Un cititor foarte atent la reclamele difuzate pe posturile de televiziune ne-a trimis un mesaj pe care ne permitem sa-l redam „mot e mot”: „va trimit acest mail pentru a va supune discutiei, greseala aparuta in noul spot Connex, cel cu „7ani si 1/2”. In ultimii zece ani liceul s-a terminat in luna iunie; daca adaugam sase luni, obtinem luna decembrie.
Cum sunt imbracati cei care apar in reclama? Cum este peisajul ce se vede in afara? Lumea este in maneca scurta, afara pomii sunt verzi. Pacat de banii cheltuiti degeaba”. Fara comentarii.

Inspectorii TVR umbla cu japca

Inspectorii din TVR care se ocupa cu „detectia telespectatorilor evazionisti”(chiar asa i se spune) umbla din casa in casa cu amenzi pentru neplata taxei pentru TV. Ei iau listele cu toti abonatii firmelor de cablu si verifica daca si-au platit la posta abonamentul distinct pentru TV. Asa cum zice legea, aceasta taxa se plateste pentru posesia de receptor TV. Daca esti prins, valoarea este usturatoare, pentru ca iti calculeaza penalizari pe trei ani in urma. Daca v-ati cumparat nu numai televizor, ci chiar casa in urma cu trei luni, nu mizati pe asta. Amenda e aceeasi: rotunjit, patru milioane. Pe forumul de pe un site Internet (https://www.anchete.ro/forum/yabb.pl) s-au iscat vii discutii cu privire la legalitatea acestei taxe. Unul dintre participantii la forum „Ca o 1/2 ardeleanca tenace si rabdatoare ce sunt, m-am hotarat sa dezleg aceasta teribila sarada numita abonament tv, si iata ce-am gasit (explicatii pe site-ul TVR – nota red.): „taxa de abonament tv este datorata si se plateste independent de volumul, calitatea si/sau audienta programelor difuzate de televiziunea publica.” Tocmai incepusem sa pricep nitel cand, citind urmatoarea pagina, aflu ca: „Intre veniturile din taxe de abonament ale televiziunii publice si calitatea programelor este o relatie de interdependenta: cei care se sustrag platii ne impiedica sa producem, sa cumparam si sa transmitem programe cat mai apropiate de preferintele dvs.”, concluzioneaza participantul la forum.