Programul marilor supermarketuri de sărbători

Care va fi programul marilor supermarketuri în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie? În cele ce urmează vă prezentăm lista completă a orarelor de funcționare anunțate de reprezentanții retailerilor.

În zilele și săptămânile următoare, marile magazine din București își vor ajusta programul de funcționare. Cei care au planificate cumpărături la începutul ultimii luni din an trebuie să țină cont că Lidl, Kaufland, Carrefour, Penny și Mega Image vor avea orare diferite.

Schimbările se datorează faptului că în această perioadă angajații din România beneficiază de multe zile libere. Ele sunt acordate datorită sărbătorii Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României, care sunt zile libere legale.

Persoanele care aleg să rămână acasă în cele două zile, cu siguranță vor avea nevoie să facă și cumpărături. În intervalul 30 noiembrie-1 decembrie 2023, marile lanțuri de supermarketuri vor funcționa după un alt orar.

Marile magazine au anunțat deja schimbările, pentru a-și ajuta clienții să evite surprizele mai puțin plăcute.

supermarket
SURSA FOTO: Dreamstime

Schimbări minime în supermarketuri, în acest an

Deși acest lucru îi poate surprinde pe clienți, majoritatea supermarketurilor au decis să mențină orarul obișnuit de funcționare. Astfel, schimbările vor fi minime.

Drept urmare, ne putem aștepta ca magazinele Mega Image, Penny, Kaufland sau Lidl să își deschidă ușile începând cu primele ore ale zilei. Totodată, orele de închidere vor fi cele cu care ne-au obișnuit.

Mai precis, aproape toate supermarketurile susțin că vor deschide începând cu ora 06:30 sau 07:00 dimineața. Ele vor închide la 21:00, 22:00 sau 23:00, variind în funcție de politica brandului.

Cu toate că majoritatea magazinelor își mențin programul obișnuit, există excepții. Selgros este singurul magazin care a decis să-și reducă orele de funcționare în aceste zile libere.

Cei care aveau planificată o vizită la Selgros, în zilele de miercuri sau joi, trebuie să țină cont că magazinul va avea program de la 07:00 la 20:00. În mod obișnuit, Selgros funcționează în intervalul 06:00 – 21:00.

Excepția nu include și mall-urile. Cei care vor să se bucure de zilele libere în mall-uri, o pot face între aceleași ore, mai precis, 10:00 – 22:00. Și magazinele alimentare din interiorul mall-urilor vor respecta același program.

Vă amintim că, începând cu data de 30 noiembrie, locuitorii Capitalei se vor putea bucura de numeroase târguri de Crăciun. Târgul din Parcul Drumul Taberei se va deschide încă din data de 29 noiembrie.