Operatorul de telefonie mobilă Zapp, achiziţionat anul trecut de Cosmote Group, îşi va putea reduce în acest an personalul în urma unui program de plecări voluntare, în condiţiile crizei economice.

„Condiţiile dificile de piaţă, create de criza financiară în plină desfăşurare, impun ca susţinerea competitivităţii Zapp să fie prioritară. Având în vedere aceste considerente, compania a decis să ofere unui număr din angajaţii săi un program de plecări voluntare, ca parte a eforturilor de îmbunătăţire a eficienţei operaţionale a organizaţiei”, au precizat reprezentanţi ai companiei într-un comunicat remis capital.ro.

Deadline: 5 februarie

Programul de plecări voluntare constă în plata a cinci salarii nete lunare, plus o sumă suplimentară echivalentă cu ajutorul de şomaj conform legii, 6 luni de asigurare medicală privată, plata unui abonament de telefonie mobilă pentru 6 luni, plus asistenţa profesională pe partea de resurse umane, au declarat pentru capital.ro surse din companie.

„E vorba de un plan de plecare voluntară care depinde în exclusivitate de fiecare individ. Oamenii au fost informaţi în plen şi au termen data 5 februrie pentru a comunica decizia”, au mai declarat oficialii Zapp.