În mai multe regiuni ale țării, ploaia își va face simțită prezența

Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Mai exact de pe la 12-13 până la 17-18 grade.

„Vom mai avea intervale cu ploaie atât mâine, cât și în weekend și sâmbătă și duminică, mâine, cel mai mult în partea de sud a teritoriului, iar sâmbătă și duminică în partea de sud, de centru și de est și doar izolat. În rest însă, repet, vorbim de intervale cu ploaie.

Nu va ploua continuu, vorbim de averse care mai pot fi însoțite și de descărcări electrice. Izolat se pot semnala căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Vorbim, în special, de averse de vară, în condițiile în care temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată.

Vorbim de temperaturi de pe la 12-13 până la 17-18 grade în cele mai scăzute în zona litoralului, poate chiar mai ridicate atât în partea de sud a teritoriului.

Cum va fi vremea în weekend? Prognoza ANM

Cel mai probabil duminică vom avea temperaturi de 20, ușor peste 20 grade. Vântul va prezenta și el intensificări în jumătatea de est a teritoriului, dar nu cu viteze foarte mari și din când în când asociat și averselor.

De luni, un front atmosferic mai organizat de data aceasta va traversa teritoriul țării noastre și va aduce ploi pe arii mai extinse de la vest către est, chiar însemnate cantitativ.

Vremea în România în perioada următoare.

De săptămâna viitoare vremea se va răci simțitor în mai toate regiunile României.

Ar trebui să menționăm și faptul că la munte vor mai fi precipitații mixte, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în special la altitudini de peste 1.800m.

Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi plăcute, pentru că de la mijlocul săptămânii viitoare sunt semnale că se va răci în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime vor fi de la 7-8 până la cel mult 15-16 grade”, a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Să aflăm cum va fi vremea de 1 mai

În săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum și în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe tot teritoriul țării o să avem parte de temperaturi specifice în săptămâna 1-8 mai. Meteorologii au anunțat că precipitațiile vor avea o tendință ușor excedentară în unele regiuni.

În acea perioadă, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, au precizat meteorologii.