Prognoza meteo ANM pentru data de 25 septembrie

ANM anunță că sfârșitul de septembrie va aduce căldură în vestul și în nord-vestul țării. Totodată, în celelalte zone vremea se va răci ușor, deși temperaturile vor rămâne calde.

În dimineața zilei de luni, se așteaptă precipitații sub formă de ploaie în regiunea de sud-vest și în zonele montane, iar vântul va avea intensificări în sud, sud-est și în zona montană.

Temperaturile maxime variază astăzi în funcție de zonă. Vor fi între 24-25 de grade Celsius pe litoral și în depresiuni, în timp ce în sudul Munteniei vor fi atinse maxime de 31 de grade Celsius.

Intensificări ale vântului în Dobrogea și Bărăganul, nori sporadici în restul țării

În regiunea Dobrogea și în zona Bărăganului, vremea va fi predominant însorită, dar vântul poate atinge viteze de până la 50 de km/h. Temperaturile vor avea o ușoară scădere față de ziua de duminică, dar totuși va fi foarte călduros, cu maxime care pot ajunge la 30 de grade Celsius în zona Bărăganului.

În regiunile Moldovei sudice și în nordul Munteniei, norii vor apărea sporadic, iar vântul va fi destul de puternic. Cu toate acestea, temperatura va rămâne ridicată, cu maxime care pot atinge 31 de grade Celsius.

În nordul Moldovei și Bucovinei, vom avea parte de ceață dimineața, după care vremea se va încălzi rapid. După ora 12:00, vor fi înregistrate temperaturi de până la 30 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi vreme predominant frumoasă, mai călduroasă decât duminică. Maximele pot ajunge la 30 de grade, transmite ANM.

ploaie vreme
SURSA FOTO: Dreamstime

Ploaie în sudul Banatului

Singurele zone care vor avea parte de ploaie sunt sudul Banatului și cele vestice. Altfel, Banatul va fi străbătut de căldură, cu maxime de până la 29 de grade Celsius.

În regiunea Transilvaniei, în primele ore ale dimineții, se poate forma ceață, în special în depresiuni. Ulterior, soarele va apărea, iar temperaturile maxime vor atinge 29 de grade Celsius. Vântul va deveni mai puternic, cu viteze mai mari pe crestele Meridionalilor, unde pot atinge 60-70 de km/h. În timpul nopții, se va răci în zona depresionară, unde temperaturile pot coborî până la 4 grade Celsius.

Și românii din regiunea Oltenia se vor bucura de o zi frumoasă. Vor avea parte de câțiva nori pe cer și temperaturi peste mediile specifice acestei perioade. La amiază, temperaturile vor ajunge la 28-29 de grade Celsius.

Zonele sudice scapă de caniculă, însă vremea va fi destul de caldă pentru această perioadă de toamnă. În Giurgiu se vor înregistra aproximativ 31 de grade și vânt puternic.

Vremea în București, la mare și la munte

În București, deși temperatura va avea o scădere, vremea rămâne caldă, cu maxime care pot ajunge la 30 de grade Celsius. Cerul va fi predominant însorit, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de până la 45 de km/h. Temperatura minimă înregistrată în cursul nopții va fi de 17 grade Celsius.

În zonele montane, temperaturile vor scădea, dar vremea va rămâne călduroasă. Dimineața pot apărea ploi scurte în Munții Banatului și în vestul Meridionalilor, apoi cerul se va însenina. Vântul va deveni mai puternic, cu viteze mai mari în zonele înalte ale masivelor sudice.

Pe litoral, vremea rămâne caldă. Cu toate acestea, cei aflați în vacanță vor avea parte de vânt care suflă cu intensitate. Temperaturile maxime vor ajunge la 26 de grade Celsius în aer. Totodată, temperatura apei mării va avea aproximativ 22 de grade Celsius.