Prognoza meteo ANM! Vremea o ia razna după Paști! Temperaturile scad în toată țara

Luni, vremea se răcește în jumătatea de sud a ţării, devenind ușor mai rece decât în mod obișnuit la această dată și va fi apropiată de normal în rest. Astfel, potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de munte, iar îndeosebi ziua în sud, est și local în vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între – 7 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Spre dimineață, izolat, în nord, centru şi nord-est se va produce brumă.

Cum va fi vremea marți

Marți, vremea continuă să rămână rece pentru această dată în sudul și estul teritoriului și va fi apropiată de normal în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări temporare, pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vest și pe crestele montane. Spre dimineață, pe suprafețe mici din nord, centru și nord-est se va produce brumă.

Și în București se vor menţine mai scăzute decât cele specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo ANM! Vremea o ia razna după Paști! Temperaturile scad în toată țara

Când își revine vremea?

Miercuri, vremea pare să revină la normal. Temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte, în estul și sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 6 grade. În Capitală, cerul va fi senin. În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Prognoza meteo ANM! Vremea o ia razna după Paști! Temperaturile scad în toată țara