Prognoza meteo ANM de weekend! Avertismentul meteorologilor înainte de venirea frigului

Prognoza meteo sâmbătă. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse caniculară în regiunile sudice, unde și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil în est și sud-est pe parcursul zilei, dar mai mult senin în restul timpului și al teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza în Moldova și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi de la 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 23 de grade pe litoral. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață, potrivit româniatv.net.

În București va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când și indicele temperatură umezeală (ITU), va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade, mai coborâtă în zona preorășenească până în jurul valorii de 18 grade.

Prognoza meteo ANM de weekend! Avertismentul meteorologilor înainte de venirea frigului

Prognoza meteo duminică. Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia Română unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zona montană, iar seara și noaptea în vestul, nord-vestul, nordul și parțial în centrul teritoriului, unde pe arii relativ restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și posibil grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat după-amiaza, când indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Prognoza meteo ANM de weekend! Avertismentul meteorologilor înainte de venirea frigului

Prognoza meteo luni. În vestul, centrul și nordul țării valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, iar instabilitatea atmosferică se va accentua. Vor fi înnorări și, pe arii relativ extinse, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. În regiunile sudice și sud-estice, vremea se va menține călduroasă, pe suprafețe mici caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar fenomene asociate instabilității atmosferice își vor face apariția pe arii restrânse spre seară și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, când vor lua și aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 13 și 22 de grade.

În București se va menține caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Prognoza meteo ANM de weekend! Avertismentul meteorologilor înainte de venirea frigului