Pentru analiza tehnica a BRD aparuta in acest spatiu in 16 februarie, am avut ca titlu “BRD: +50% CASTIG. PETRECEREA S-A TERMINAT.” Amintesc ca 8 februarie a fost ziua de top al pietei romanesti, dupa care cine nu a iesit la timp a ramas cu speranta si cu pierderi virtuale sau reale in portofoliu (pana acum, in jur de 30% de la top). Piata ofera lectii foarte costisitoare daca temele de casa nu sunt facute bine. BRD, impreuna cu SNP, sunt cei doi generali ai pietei in care atat investitorii autohtoni, cat si cei straini intra si ies in cautarea unui profit. De aceea, miscarile lor trebuie urmarite cu atentie, ele anticipand caderi sau cresteri ale pietei, in general. Ce spune analiza tehnica acum despre BRD?


In primul rand, inchiderea din 27 iunie a facut ca BRD sa piarda tot castigul bursier (in afara de dividende) pe 2006. Investitorii in BRD sau/si in fondurile mutuale au nevoie de o reconsiderare a strategiei lor: este ea corecta sau nu? Graficul alaturat prezinta evolutia intr-un canal descendent, cu suportul si rezistenta clar definite. Se afla atat sub media de 50, cat si de 200 de zile, ceea ce este foarte bearish (negativ). Un suport foarte solid este cel de 12,0 din august-septembrie 2005, desi nimic nu poate fi exclus. Care ar fi repere pozitive de urmarit pentru BRD?



Rezistenta la MM200 si apoi la MM50. Distanta pana la MM50 este ridicata, circa 10% de la acest nivel, ceea ce pune semne de intrebare asupra puterii unui eventual raliu pe termen scurt deasupra acestui nivel (16,11). Daca media de 50 de zile va cadea sub cea de 200 de zile, generalul va semna capitularea, ceea ce ar fi foarte bine pentru intreaga armata. Daca nu, agonia va continua. In cazul unor masuri de incurajare a participarii investitorilor la piata de capital, situatia negativa de mai sus se va schimba radical. Dar pana atunci, la bursa domneste starea de asediu.





Sursa: https://ta.educofin.com