După datele dezastruoase de la Caterpillar de joi, o zi mai târziu au venit rezultatele bune ale Nike să amelioreze peisajul unei Burse americane în care din ultimele şapte şedinţe de tranzacţionare cinci au fost de scădere. Producătorul de echipamente sportive a raportat venituri în creştere cu 5,4%, în contextul unei majorări cu 30% a vânzărilor în China. Pe acest fond profitabilitatea globală a Nike s-a ameliorat cu 23% în trimestrul trecut, potrivit Reuters.

Acţiunile cu simbolul NKE au urcat cu 8,89%, respectiv cu peste 10 dolari, până la preţul de 125 dolari pe unitate, cea mai mare parte a avansului (7,5%) înregistrându-se încă de la deschidere, conform portalului Yahoo Finance. Raportările companiei au surprins piaţa şi nu surprind pierderea drastică de viteză a creşteriie conomiei chineze pe care scontau investitorii. "Deşi suntem conştienţi de volatilitatea macroeconomică a Chinei, brandul nostru nu a fost nicicând mai puternic şi locul în piaţă nu a fost vreodată mai sănătos", a declarat preşedintele executiv al Nike, Andy Champion, explicând rezultatele finanicare recente.

Acţiunile companiei conduse de acesta deja consemnau un avans 19% de la începutul anului. "Investiţiile în produsele inovative şi adunarea de date despre activităţile de fitness ale consumatorilor ajută, de asemenea, Nike să fie în faţa rivalilor ei", a declarat pentru Reuters Edward Jones, analist la compania de cercetare a pieţei fondată de Brian Yarbrough, care a caracterizat drept "extrem de impresionante" rezultatele trimestriale ale firmei. Veniturile în cea mai mare piaţă a companiei, cea nord-americană, au urcat cu 8%, iar pe segmentul pantofilor sport, cel mai important segment, avansul a fost chiar de 9%.