În perioada menţionată, compania a obţinut venituri din administrarea investiţiilor de 33,7 milioane de lei, în creştere de la 24,5 milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

“Rezultatele companiei reflectă atât creşterea volumului de activitate prin majorarea valorii de piaţă a activelor, precum şi a sumelor noi atrase de la clienţi. Activele în administrare au ajuns în prezent la echivalentul a 1,2 miliarde de euro, faţă de 900 de milioane de euro la jumătatea anului trecut”, se mai arată în comunicatul Raiffeisen Asset Management.

Societatea a atras de la persoanele fizice, în prima jumătate a anului, peste 900 de milioane de euro, echivalent, în timp ce alte 125 de milioane de euro au provenit de la întreprinderi mici şi mijlocii.

“Dacă ne uităm la volumul depozitelor aflate în Raiffeisen Bank, constatăm că, în medie, 25% din activele financiare ale populaţiei şi întreprinderilor mici şi mijlocii clienţi ai Grupului Raiffeisen sunt plasate în fonduri de investiţii. Este cel mai ridicat nivel din piaţa românească şi cel puţin de două ori mai mare decât media pieţei locale sau a Europei Centrale şi de Est”, a declarat Mihail Ion, preşedintele SAI Raiffeisen Asset Management, citat de Agerpres.

El consideră că investiţiile pe termen lung ale populaţiei ar putea fi mult mai ridicate în condiţiile acordării unor avantaje fiscale şi ale unei uniformizări a impozitării câştigurilor de capital pentru toate instrumentele financiare. “Impactul bugetar al unor astfel de măsuri ar putea fi nesemnificativ, dar am putea observa efectele benefice asupra finanţării economiei reale sau asupra activelor financiare ale populaţiei”, a mai spus Mihail Ion.