Cunoscut pentru o serie de predicții în tehnologie și nu numai, Bill Gates a scris de ce crede că 2022 îi va oferi „motive de optimism, după un an dificil”, relatează Analyticsindiamag.

După ce a devenit un fel de Casandră a lumii de azi, Bill Gates continuă seria profețiilor pe care le face, de obicei, la final de an. În cea mai recentă postare de pe blogul său co-fondatorul Microsoft a scris că speră că anul viitor vom vedea sfârșitul pandemiei. El avertizează însă că ar putea fi o prostie să facă o predicție, precizând că, probabil, „faza acută” a pandemiei va fi undeva, prin 2022.

Bill Gates spune că pandemia a însemnat și un volum uriaș de dezinformare. Dar, spune el, există un spațiu de îmbunătățire în găsirea unor modalități de combatere a dezinformații.

Bill Gates a subliniat și salturile pe care lumea le-a făcut în ceea ce privește utilizarea tehnologiei. În ceea ce privește inovațiile, spune el, acesta este doar vârful aisbergului care se află în fața noastră. Bill Gates consideră că suntem abia la începutul epocii în care software-ul va permite în continuare inovația, iar dezvăluirea întregului său potențial, analizarea și înțelegerea impactului pandemiei asupra digitalizării vor dura cel puțin încă un deceniu.

Bill Gates prezice că vor exista schimbări în trei domenii majore

Munca va arăta altfel

Pandemia a schimbat clar modul în care oamenii lucrau. Gates crede că aceste schimbări se vor intensifica în anii următori, pe măsură ce oamenii trec la noi moduri de lucru. ”Viitorul muncii va fi în mare parte hibrid. Nu văd niciun motiv pentru care companiile trebuie să ia decizii ferme imediat”, a scris el.

Companiile ar trebui să adopte o abordare de testare A/B pentru munca de la distanță. Bill Gates merge și mai departe, ajungând la Metaverse. Metaversul, lumea virtuală construită de companii mari precum Meta (fosta Facebook) şi Microsoft, va găzdui majoritatea întâlnirilor de serviciu în doi-trei ani, anticipează miliardarul.

Digitalizarea în educație

Deși școlile vor reveni la predarea față-n față, va exista o creștere a utilizării instrumentelor digitale pentru a îmbunătăți procesul de învățare, scrie Gates. Programa școlară și conținutul vor deveni mai personalizate și mai interactive, permițând elevilor să se concentreze pe domeniile respective.

Digitalizarea în sănătate

În timp ce telemedicina a fost omniprezentă în această perioadă, utilizarea și importanța sa au crescut de la începutul pandemiei. Se preconizează că tehnologiile care facilitează telemedicina se vor îmbunătăți în continuare.

„Chiar și după încheierea acestei pandemii, este clar că o mare parte din digitalizarea pe care a adus-o, va rămâne aici”, a scris Bill Gates.