În poemul intitulat „Cele zece griji”, Liu Bowen vorbea despre o calamitate cumplită care avea să se abată asupra lumii în ”Anul Șobolanului” și în ”Anul Porcului”.

Conform zodiacului chinezesc, anii șobolanului și porcului au fost 2019 și 2020, iar primele cazuri de COVID-19 au izbucnit în acești doi ani.

Prin urmare, ”calamitatea” despre care vorbea Liu Bowen coincide cu pandemia care a izbucnit la sfârșitul anului 2019 și s-a extins în toată lumea până în 2020.

”Totul va trece în anul Dragonului și al Șarpelui”

Poemul spune că „Totul va trece în anul Dragonului și al Șarpelui”. Coform aceluiași zodiac chinezesc, Anul Dragonului este 2024, iar Anul Șarpelui, 2025.

Dacă ar trebui să se dea crezare celor scrise în poem, pandemia COVID-19 ar urma să dispară complet până în anii 2024 și 2025, potrivit Times Now News.

Profeții care s-au împlinit: prăbușirea dinastiei Ming, războiul sino-japonez și întemeierea Republicii Chineze

Există numeroase poeme profetice care au fost scrise de Bowen și care s-ar fi păstrat. Unii spun că multe dintre aceste profeții s-au confirmat de-a lungul timpului. Unul dintre cele mai cunoscute poeme profetice ale lui Bowen este considerat ”Shaobing Song”, cunoscut și ca ”Poemul clătitei”.

Aici s-ar fi făcut profeții care s-au adeverit, privind prăbușirea dinastiei Ming, ascensiunea dinastiei Qing, războiul opiumului, războiul sino-japonez și întemeierea Republicii Chineze.

Același lucru s-a spus și despre”Cele Zece Îngrijorări”, dar, în ceea ce privește pandemia, numai timpul va dovedi dacă ”Nostradamus al Chinei” a avut dreptate.

Mulți critici cred că poemul nu a fost scris de Bowen, ci de un autor necunoscut, care a creat poemul ca instrument politic.

Cine a fost Liu Bowen?

Strateg militar și filosof, Liu Bowen a fost unul dintre cei mai importanți consilieri ai împăratului Hongwu Zhu Yuanzhang (1328-1398), care a răsturnat dinastia Yuan și a creat dinastia Ming. Liu a fost prim-ministru în vremea dinastiei Ming, fiind renumit pentru înțelepciunea sa.

China a trecut prin mai multe epidemii în perioada 2019-2020, inclusiv epidemia de pestă porcină africană și ciuma bubonică. Poemul lui Liu ar putea să facă referire și la acestea, nu doar la Covid, consideră unii experți.

El a prezis, de asemenea, că această calamitate va avea loc în perioada de sfârșit a dharmei (în sanscrită – scopul vieții), când dharma lui Gautama Buddha va înceta să ofere mântuire oamenilor.

Nostradamus al Franței n-a prezis pandemia

Postări din ultimii doi ani pe rețelele de socializare susțineau că și celebrul Nostradamus ar fi prezis pandemia de coronavirus. Unii internauți făceau referire la un citat atribuit astrologului francez, în care se spunea că o ciumă se va răspândi din China și va ajunge până în Italia.

Reuters a dovedit că aceste afirmații sunt false, negăsind nicio dovadă care să susțină astfel de lucruri în profețiile lui Nostradamus. Stephane Gerson, profesor de istorie a Franței la Universitatea din New York, preciza că un astfel de text „nu provine din „Profețiile” lui Nostradamus”.