China a răspândit în mod deliberat Covid, anunță un fost oficial al PCC

În cadrul filmului documentar numit „What Really Happened in Wuhan”, produs de Sky News, fostul membru al partidului comunist chinez, Wei Jingsheng, spune că virusul a fost răspândit în mod intenționat în cadrul unui tuneu militar. Virusul a fost eliberat, spune fostul membru al partidului comunist chinez, cu două luni înainte ca întreaga omenire să afle de existența lui.

Presa internațională notează că primul eveniment unde s-a răspândit coronavirusul a avut loc în octombrie 2019. Wei Jingsheng a declarat că în acea perioadă au avut loc Jocurile Militare Mondiale, evenimentul ținându-se chiar în Wuhan.

Au existat îmbolnăviri printre cei 9 mii de sportivi internaționali

Fostul membru al partidului comunist chinez a mai spus în cadrul filmului documentar că dintre cei 9.000 de sportivi internaționali care au participat la eveniment, unii s-au îmbolnăvit de o boală misterioasă.

Wei Jingsheng mai spune că a auzit că guvernul chinez a efectuat un „exercițiu neobișnuit” în timpul jocurilor, notează Daily Mail.

Un fost consilier american susține afirmațiile fostului membru al partidului comunist chinez

Miles Yu, fostul consilier principal al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii susține afirmațiile lui Wei Jingsheng. În plus, acesta a declarat că portivi francezi, germani și americani au fost printre cei care s-au îmbolnăvit la turneu, prezentând simptome asemănătoare coronavirusului. Cu toate acestea, spune el, sportivii în cauză nu au fost niciodată testați pentru coronavirus.

Ce spune raportul OMS

În luna martie a acestui an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a efectuat o vizită în China pentru a descoperi originea virusului. Cu toate acestea, raportul final al OMS arată că orașul chinez Wuhan și piața Huanan nu pot fi considerate definitiv ca focar aflat la originea pandemiei de COVID-19.

În plus, misiunea științifică a OMS arată că nu se știe cum a trecut virusul de la animale la oameni. Ipoteza ca trecerea să se fi făcut indirect, printr-o specie intermediară, a căpătat cea mai mare greutate în raportul final al experţilor. Nu există piste suficient de puternice care să indice o specie în mod particular, însă pangolinii au fost până acum cei mai suspectaţi.

Sursă foto: Dreamstime