Avertismentul teribil al unui medic român! Numărul de decese nu va scădea atât de repede. Situația este tragică la ATI

Medicul Carmen Dorobăț i-a sfătuit pe români să continue să respecte măsurile sanitare impuse de către autorități și să se vaccineze sau testeze. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a precizat că România a ajuns la „o stare de platou” în ceea ce privește numărul infectărilor, însă va mai dura ceva până când numărul deceselor vor scădea și ele. Medicul avertizează că 70-80% dintre cei care se află acum internați la secțiile de Terapie Intensivă vor avea o „urmare tragică”.

„Am ajuns la o stare de platou cu numărul de infectări, însă depinde de comportamentul nostru dacă vom reuși să fim acum în platou. Numărul de decese nu va scădea atât de repede. În terapie intensivă avem peste 1800 de pacienți. 70-80% vor avea o urmare tragică. Numărul mare de morți se va prelungi chiar după ce valul va scădea”, a spus medicul Carmen Dorobăț în cadrul celui mai recent episod al podcastului EVZ Play.

Testarea în masă, un element important

Managerul Spitalului din Iași a mai spus că nu se știe exact câți români s-au testat, motiv pentru care testarea în masă, cu teste PCR, ar fi ideală, subliniind că în acest mod s-ar delimita focarele.

„Nu știm câți români s-au vaccinat cu adevărat. Testarea în masă e posibilă dacă se face serios, cea cu PCR ar fi ideală. Testarea în masă e eficientă fiindcă identifică toți contacții surselor. Am delimita mult arealul focarelor”, a mai spus medicul.

Vaccinarea cu booster-ul Moderna

Având în vedere că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România a anunțat că administrarea boosterului Moderna se va face și în România, medicul Carmen Dorobăț a recomandat vaccinarea celor care au trecut prin boală. În plus, medicul a recomandat ca persoanele care s-au vaccinat deja cu schema completă să facă o „dozare de anticorpi”.

„Recomand vaccinarea persoanelor care au trecut prin boală, iar cei care deja s-au vaccinat să facă o dozare de anticorpi. (…) Vaccinații cu doza 3 Moderna vor trebui să-și dozeze anticorpii”, mai spune medicul.