Când vom reveni la normalitate? Nelu Tătaru anunță anul ieșirii din pandemie

Vineri, consilierul onorific al premierului Florin Cîțu pe probleme de sănătate, Nelu Tătaru, a declarat la Iași că vârful valului patru al pandemiei va fi atins în luna octombrie a acestui an.

„Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată”, a spus Nelu Tătaru.

Consilierul onorific pe probleme de sănătate a precizat că este important să fie modificată comunicarea în ceea ce privește vaccinarea împotriva coronavirusului.

„E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi, atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a adăugat fostul ministru al Sănătății.

Când vom reveni la normalitate

Fostul ministru al Sănătății a vorbit și despre perioada în care vom putea reveni la normalitate, spunând că anul ieșirii din pandemie va fi 2023. Mai mult decât atât, fostul ministru a precizat că România se află într-un moment în care poate gestiona valul patru.

„Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de-abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal. Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru”, a afirmat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a subliniat că România nu este la fel de nepregătită ca în 2020, precizând că au trecut deja nouă luni de vaccinare. În acest context, consilierul onorific spune că ”un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim