Nelu Tătaru a fost numit consilier onorific al premierului. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Joi, premieul Florin Cîțu a decis acordarea calității de consilier onorific al prim ministrului lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății. Decizia numirii lui a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mai mult decât atât, prim ministrul le-a acordat calitatea de consilier onorific al premierului lui Horaţiu Moldovan şi lui Septimiu-Rareş Szabo, prin alte două decizii apărute în Monitorul Oficial.

Nelu Tătaru se întoarce la Sănătate

Miercuri, premierul Florin Cîțu a declarat că este dezamăgit de fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, din cauză că a lăsat ministerul în plină pandemie. Cu toate acestea, șeful Executivului a spus că l-a numit pe Nelu Tătaru consilier onorific pentru a gestiona situația.

”Este o situaţie importantă, românii trebuie să ştie foarte bine că guvernarea merge mai departe, avem de gestionat o pandemie.

Şi aici sunt foarte… sunt dezamăgit că un ministru al Sănătăţii poate să lase un minister fără conducere în plină pandemie, când avem deja două mii de cazuri de infectare şi sunt peste patru sute de persoane la ATI. Dar asta este, mergem mai departe.

L-am rugat pe domnul Nelu Tătaru să fie consilier onorific, ca să preia şi să meargă să gestioneze această situaţie” a explicat Florin Cîțu.

Amintim că Nelu Tătaru a ocupat funcția de ministru al Sănătății 26 martie – 23 decembrie 2020 când a fost înlocuit de Vlad Voiculescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim