Prim-vicepreşedintele Organizaţiei municipale a PNL Vaslui, Marius Arcăleanu se arată complet nemulțumit de modul în care alegerile din PNL Vaslui au avut loc.

Mai exact, acesta a declarat, după alegerea lui Nelu Tătaru în funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene liberale, că scrutinul a fost fraudat de fostul ministru al Sănătăţii, „cu girul prim-ministrului Florin Cîţu”.

În acest context, liberalul a precizat că va contesta aceste alegeri la conducerea naţională a PNL, în conformitate cu reglementările interne ale partidului.

Totodată, Marius Arcăleanu a subliniat faptul că i se are absurd ce s-a întâmplat în cursul zilei de vineri. Potrivit acestuia, buletinele de vot ar fi fost împărțite într-o mapă care conținea inclusiv moțiunea lui Nelu Tătaru.

„Mi se pare absolut necesar să prezint ce s-a întâmplat în această, poate, cea mai neagră zi din istoria PNL Vaslui, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri. A fost un proces electoral fraudat, fără măcar a se face eforturi de a masca acest lucru. Şi mai grav de atât, putem spune că această fraudă a fost girată prin prezenţă de către domnul prim-ministru Florin Cîţu.

După cum am anticipat acum două zile, gruparea condusă de Nelu Tătaru s-a asigurat că poate controla voturile. Este inacceptabil că buletinele de vot au fost împărţite, încă de la început, în interiorul unei mape care conţinea, de asemenea, şi moţiunea lui Nelu Tătaru. Astfel, nu avem nicio garanţie asupra faptului că buletinele de vot nu au fost falsificate”, a susţinut Marius Arcăleanu, într-un comunicat de presă.

Presiuni uriașe din partea lui Nelu Tătaru 

Acesta a mai menționat că în ultima perioadă, membrii mai multor organizaţii din judeţ au suportat presiuni uriaşe din partea „grupului lui Tătaru”, în special prin intermediul secretarului Organizaţiei Judeţene PNL Vaslui, Daniel Onofrei.

Arcăeanu a mai adăugat că aceste fapte distrug PNL Vaslui și aduc o pată neagră pe imaginea partidului, acesta fiind ”o organizație cu oameni capabili, liberali adevărați”.

„Este inacceptabil ce s-a întâmplat şi, dacă am lăsa lucrurile aşa, am avea în următorii patru ani un lider al PNL Vaslui, ilegitim, care ştie că poate să îşi ţină scaunul cu forţa pentru cât timp îşi doreşte el. Acest lucru nu ar însemna altceva decât distrugerea PNL Vaslui. Faptele de astăzi ale grupării lui Nelu Tătaru rămân, cu siguranţă, ca o pată neagră pe imaginea PNL Vaslui, o pată pe care va fi foarte greu să o ştergem. Acesta a ales să umilească public organizaţia doar pentru a rămâne în scaun. (…)
PNL Vaslui este, în fond, o organizaţie cu oameni capabili, performanţi, liberali adevăraţi.

Le promit tuturor vasluienilor, dar în special colegilor mei din PNL Vaslui, că mă voi lupta astfel încât situaţia să nu rămână aşa. O organizaţie sănătoasă este întotdeauna mai puternică decât un şef abuziv şi grupul lui de interese, chiar dacă sunt susţinuţi de prim-ministrul ţării”, a mai spus Arcăleanu.

Amintim faptul că în cursul zilei de vineri, deputatul Nelu Tătaru a fost reales în funcţia de preşedinte al Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, în cadrul Comitetului de Coordonare Judeţean.

Fostul ministru a fost susţinut de premierul Florin Cîţu, care le-a transmis delegaţilor că Nelu Tătaru este alegerea cea mai potrivită pentru organizaţia liberală vasluiană. El a fost votat de 255 de membri PNL prezenţi la conferinţa de alegeri.

De cealaltă parte, contracandidaţii săi, prim-vicepreşedintele PNL Vaslui, Marius Arcăleanu şi primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, au primit 40, respectiv 15 voturi, în timp ce trei voturi au fost declarate nule.