Televizorul LG OLED TV cu diagonală de 55 inci a fost premiat cu argint de către juriul IDEA, iar seria de televizoare LG Cinema 3D Smart TV cu telecomanda Magic Remote a primit bronz. Premiile IDEA pentru produsele LG completează alte premii câştigate deja de alte 12 produse LG în acest an în cadrul premiilor Red Dot design şi alte 14 produse care au câştigat premiile iF. Astfel, LG devine unul dintre cei mai premiaţi producători de electronice în ceea ce priveşte design-ul.

Argint pentru televizorul OLED LG cu diagonala de 55 inch

Televizorul OLED LG, cel mai mare şi mai subţire televizor din lume, cu diagonala de 55 inch, a fost prezentat pentru prima dată în cadrul târgului CES, unde a primit premiul CES Best of the Best 2012 şi a fost selectat de către CNET drept ‘Best of Show’. În cadrul târgului WIS (Târgul mondial de IT) de la Seul, televizorul OLED LG a primit premiul pentru tehnologie multimedia din partea Preşidenţiei Republicii Coreea.

Cu un design slim, o ramă de o grosime de numai 4 mm şi o greutate de doar 10 kg,  datorită fibrei de carbon utilizată şi a tehnologiei WRGB, televizorul LG OLED prin caracteristicile 4-Color Pixels şi Color Refiner oferă cele mai naturale, puternice şi consistente imagini.

Tehnologia 4-Color Pixels asigură culorile naturale prin folosirea unui sub-pixel alb. Această tehnologie WRGB inovativă diferenţiază televizorul OLED LG de alte modele convenţionale care folosesc sistemul de trei culori RGB. Folosind astfel mai puţine straturi, LG a redus semnificativ din greutatea şi grosimea televizorului.

Materialul utilizat de LG pentru producţia carcasei televizorului, pe bază de fibră de carbon, este un material de cea mai bună calitate, utilizat de obicei în producţia de maşini de cursă sau aeronave. Noul design al televizorului LG OLED va introduce utilizatorii într-o nouă experienţă de vizionare, prin rama ultra subţire. Îmbinarea perfectă dintre design şi tehnologie se încadrează perfect în orice interior.

Bronz pentru LG Cinema 3D Smart TV LM8600 cu telecomanda Magic Remote

LG LM8600 este unul dintre modelele inovative de televizoare din noua gamă LG Cinema 3D Smart TV 2012. LG LM8600 încorporează noua tehnologie 3D din acest an, precum şi funcţii Smart TV îmbunătăţite. De asemenea, include şi noul design Cinema Screen. Design-ul elegant este completat de o ramă foarte puţin vizibilă, ceea ce a asigurat acestui model de televizor o atenţie deosebită din partea juriului. Eliminând o mare parte din factorii pertubatori de imagine, designul CINEMA Screen aigură o nouă experienţă de vizionare 3D. Modelul LG LM8600 a primit premiul Red Dot pentru design în luna martie 2012.

Telecomanda LG Magic Remote sporeşte confortul de utilizare prin moduri avansate de control, precum şi printr-un design ergonomic. Forma curbată permite utilizarea facilă , telecomanda fiind controlata prin intermediul gesturilor. LG a transformat telecomanda tradiţională cutelecomanda Magic Remote, care a devenit parte din experienţa de vizionare.