Ferrari nu simte deloc efectele crizei financiare globale. Constructorul de automobile de lux Ferrari se asteapta la vanzari record pentru acest an, iar productia ultimului sau model, California, a fost vanduta pana in 2011.

„Vanzarile Ferrari cresc in toata lumea si ne asteptam ca rezultatele din acest an sa stabileasca un nou record al companiei”, a declarat presedintele Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, cu ocazia prezentarii modelului California la Salonul Auto de la Paris.

California este primul model Ferrari decapotabil care beneficiaza de un plafon rigid retractabil. Noul model va ajunge pe pietele europene in luna ianuarie, iar pretul acestuia va porni de la 179.000 de euro.

„Deja am vandut toata productie programata pentru anii 2009 si 2010”, a spus Montezemolo. El a adaugat ca 60% dintre cei care au facut comenzi pentru modelul California nu au mai detinut pana acum un Ferrari.

Cu toate acestea, Montezemolo a precizat ca productia planificata pentru anul 2009 (circa 2.500-2.800 unitati) nu va fi modificata si nici in 2010 nu va fi luata o astfel de masura, cand sunt planificate sa fie construite aproximativ 3.000 de unitati California.

Potrivit presedintelui companiei, criza creditelor a avut un singur efect in legatura cu vanzarile Ferrari si anume, s-a constatat o scadere a numarului de comenzi provenite de la perrsoane care cumpara un Ferrari numai pentru a-l revinde in profit chiar inainte de intrarea in posesie.